Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Dünyanın En Havalı Basketbol Sahası

Nike’den Dünyanın En Havalı Basketbol Sahası

Google, Nike ve BBH Singapore ortaklığıyla hazırlanan Hyper Court, en iyi eğitimi almanızı ve basketbolu daha da geniş kitlelere yaymayı hedefliyor.

Filipinler’in başkenti Manila’da, geçtiğimiz Mayıs ayında, “Unlimited Stadium” isimli pop-up aktivasyonla şehrin göbeğine 200 metrelik bir pist yerleştirilmişti. Nike’nin LunarEpic koşu ayakkabısının tabanı şeklindeki pist, üzerinde koşanların gerçek boyutlarında LED modellerini çıkarıp bu modeller koşarken en iyi turunuzda ne yaptıysanız onu taklit ediyordu. Nike ve BBH Singapore bu koşu pisti beraberliğinden keyif almış olacak ki daha yıl bitmeden birlikte ikinci bir işe daha imza attılar: Hyper Courts. Hatta bu sefer yanlarına Hyper Courts projesi için Google’ı da aldılar.

Nike, Google ve BBH Singapore’un birlikte çalıştığı, dijital ve fiziksel entegre projede Nike Hyper Court, Filipinler’de, boyanmış basketbol sahalarına içerik sağlıyor. Hyper Court’lar 5 adet tasarlandı. Tasarlanan Hyper Court’lar Manila’nın beş farklı ilçesine yani Barangay’lara dağıtıldı. Sahalarda beş farklı NBA yıldızının portreleri kullanıldı. Rapçileri ve basketbolcuları kahraman gibi resmetmesiyle ünlenen Arturo Torres tarafından LeBron James, Kevin Durant, Russell Westbrook ve Kyrie Irving, Hyper Court’lara çizildi.

Hyper Court’lar, oyuncuların akıllı telefonlarıyla girdikleri bir saha içi dijital platforma sahip. Sahanın altyapısı gereği oyuncular burada herhangi bir ücretli veri tüketimi yapmadan mobil cihazları üzerinden eğitimlere ulaşabiliyorlar. Farklı oyun türleri için hazırlanmış eğitim alıştırmaları da dahil olmak üzere, oyunlarında onlara yardımcı olacak her türlü Nike içeriğine Hyper Court’larda ulaşabiliyorlar. Hyper Court kullanıcı deneyimi üzerine de bir çalışma olduğundan, oyuncular platformu ne kadar çok kullanırsa o kadar çok şey öğreniyor. Aynı zamanda Hyper Courts onların eğitim yönelimlerine göre onlara öneride de bulunuyor.

Filipin Basketboluna Yeni Bir Soluk

BBH Singapore’un yönetici ortaklarından David Webster ise Nike Hyper Court ile birlikte Filipin basketbolunun hareketleneceğini düşünüyor. Orada yaşayan milyonlarca basketbol seven çocuğun ise bu saha sayesinde en iyi eğitimlere erişip kendilerini geliştireceklerine inanıyor. David Webster bunun çok heyecan verici bir gelişme olduğunu düşünüyor. Nike Güneydoğu Asya ve Hindistan Kıdemli Pazarlama Müdürü Bulbul Khera ise Manila’daki basketbol tutkusunun Asya’daki herhangi bir şehrin aksine daha fazla olduğunu söylüyor. Bulbul Khera, Nike Hyper Court ile Manila’da gençlerin eğitimlerini nasıl alacaklarını düşünmemelerini istiyor. Bu eğitime en kolay ve hesaplı şekilde ulaşmalarını hedefliyor.

Google’ın yaratıcı teknoloji lideri Miguel Andrés-Clavera da oyunu değiştirmek için Nike Hyper Court’un Google’ın teknolojisini kullandığını görmekten heyecan duyduklarını belirtiyor. Bu teknoloji ile Filipino basketboluna sahada ve sahadan bağımsız olarak sınırsız olanak sağlıyor. Hyper Court’u çizgileriyle tasarlayan Arturo Torres ise gençlerin ilham alacağı, onlara farklı bir yol gösterebileceğini düşündüğü için bu işin bir parçası olmuş. Sahadaki çizimleri ise basketbolcuların sahada gösterdikleri azimden ve sporcu karakterlerinden ilham alarak tasarlamış.

Google tarafından desteklenen Nike Hyper Court, Filipinli basketbolcuları ve şehirdeki gençleri güçlendirmeyi amaçlıyor. Nike Hyper Court, teknolojiyi özelleştiren işletmelerle dijital bir çözüm için nasıl ortaklaşa bir iş yapılacağının da güzel bir örneği.

Künye:
Ajans: BBH Singapore
Yönetici Ortak: David Webster
Sorumlu Yaratıcı Yönetmen: Joakim Borgström
Yaratıcı Teknoloji Lideri: Dillah Zakbah
Yaratıcı Yönetmen: Aste Gutierrez
Reklam Yazarı: Kara Bautista
Sanat Yönetmenleri: Sudhir Pasumarty, Denise Tee, Grace Wong, Joel Sow, Lee Jing Lin
İş Yöneticisi: Sid Tuli
Planlama Yöneticisi: Rebecca Ash
Hesap Yöneticisi: Nicole Lee
Ortak Hesap Yöneticisi: Cheryl Cheong
Operasyon Yöneticisi: Lesley Chelvan
Dijital Yapımcı: Chris Salonga
Dijital Yapım: Media Monks
Ağ Ortağı: NexLogic TeleCommunications Network Inc.
Stajyer : Jereek Espritu
İçerik Yapımı: Black Sheep Studios
Yapım Sorumlusu: Jonathan Gerard
Yapımcı: Samantha Dalton
Çizer: Arturo Torres
İlave Çizim Elemanları: AJ Dimarucot
Fotoğraf: Edge of Light
Fotoğrafçılar: Xander Angeles, Raymond Celestino, Kharren Granada, Kevin Cayuca
Stüdyo Yöneticisi: Eddie Jackson
Dijital Görüntüleme: Sally Liu
Eğitim İçerikleri Üretimi: WYD
Eğitim Sondajları Yönetimi: Caloy Soliongco
Film Kapsamı: Tower Of Doom
Eğitim Animasyonları ve Post-Prodüksiyon: Heckler
Animasyon Yönetmeni: Shaun Leong Williams
Ses: Neon Sound
Mural Boyama: #honeycombarts

Görsel: Youtube & Nike