Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nextdoor: Komşular İçin Sosyal Ağ

Nextdoor: Komşular İçin Sosyal Ağ

Aynı sokakta oturuduğunuz komşularınızla ilişkiniz ne kadar iyi, onları ne kadar tanıyorsunuz diye sorsam ne cevap verirdiniz? Ya da şöyle sorayım, apartmanınızda oturan komşuları tanıyor musunuz, yan kapı komşunuz kim? (Tamam tamam biraz abartmış olabilirim :P)

Evet, günümüzde komşularımızı tanımadığımız, onlarla herhangi bir paylaşımda bulunmadığımız bir gerçek. (Bunun bahane edilebilecek çeşitli dünyevi sebepleri olabilir, onları saymayacağım şimdi.) Hal böyle olunca, komşularla iletişime geçmediğimizden, acil bir durum olduğunda onlardan bir şey istemeye, onları bir yere davet etmeye çekiniyoruz doğal olarak.

Şimdi komşuların birbirleriyle daha rahat iletişim kurabilmesi için Nextdoor isimli bir platform kurulmuş. Nextdoor'u komşularınızla internet üzerinden iletişim kurabileceğiniz yeni bir sosyal ağ olarak tanımlayabiliriz.

Üyelerin adres bilgilerini kullanarak yakın komşularını harita üzerinde gösteren sitede, diğer sosyal ağlardan farklı olarak sadece aynı semtte oturduğumuz insanlarla iletişim kurabiliyor, onlardan herhangi bir konu hakkında yardım isteyebiliyoruz. Örneğin acil bir takım çantasına mı ihtiyacınız oldu ya da evinizin önünden bisikletiniz mi çalındı, bunun için hemen komşularınızdan size yardım etmelerini isteyebilirsiniz. Ayrıca komşuları, site üzerinde oluşturduğunuz düğün parti vb. etkinliklere de davet edebiliyorsunuz.

Hem yardımlaşma hem de etkinlik oluşturma seçeneğiyle oldukça faydalı buldum ben Nextdoor'u. Siz nasıl buldunuz peki, sizin görüşleriniz nedir bu yeni sosyal platform hakkında? 🙂