Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Plague: Sosyal Medyayı Salgın Olarak Niteleyen Sosyal Ağ

Plague: Sosyal Medyayı Salgın Olarak Niteleyen Sosyal Ağ

Konum ölçekli paylaşım yapılan uygulamada, içerikler beğenildikçe daha çok insana bulaşıyor.

Sosyal medya kullanımı beyin tarafından kontrol edilerek koordine edilen bir alışkanlık biçimi. Bu algıyı temel alan Plague (Salgın) yeni ve farklı bir paylaşım altyapısına sahip. Konum tabanlı paylaşım yapan uygulama görsel veya metin içerikli paylaşımlar yapılabiliyor. Ancak bu içerikler arkadaş veya takipçi listesi tarafından değil coğrafi olarak yakın olan kişiler görüyor. Eğer bu içerik kullanıcılar tarafından beğenilirse onlara da bulaşıyor. Ve onlar da kendi çevresindeki insanlarla paylaşıyor.

Yerel bilgileri hızlı yayma gücü, içeriklerini salgın olarak nitelendirmesi ve oyunlaştırılmış mekanikleriyle diğer sosyal ağlardan ayrılıyor Plague. Kulaktan kulağa oyunundaki gibi bilginin kademe kademe yaymak veya salgını dururmak kullanıcıların insiyatifine kalıyor.

Bir haber Türkiye’den çıkıp Amerika Birleşik Devletlerindeki bir kullanıcıya ulaşana kadar yol üzerinde sürekli olarak mola verip ilgilenen kişilerle de karşılaşıyor. İçeriğe gösterilen ilgi ne kadar büyükse o ölçüde küresel güce kavuşuyor. Aksi halde yerel olarak paylaşılmaya devam ediyor.

Yerel içeriklerin küresel ağa etkisini görüp iki farklı dünya arasındaki farklı görmek için deneysel bir göreve de sahip bir uygulama Plague.

 

Görsel; Plague