Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New York Sokaklarına Atılan Mobilyalarla Kurulan Fotoğraf Setleri

New York Sokaklarına Atılan Mobilyalarla Kurulan Fotoğraf Setleri

Fotoğrafçı Justin Bettman ve stilist Gözde Eker, New York sokaklarına atılmış yalnız mobilyalarda cıvıl cıvıl setler yaratıyor.

Her yeni alınan mobilya ile birlikte eskiler elden çıkarılıp terk edilir. Paylaşım ekonomisi gibi döngülere dahil olmayan bireyler, bu eşyaları genellikle çöp kenarı veya sokak başı gibi noktalara bırakıyor. Ülkemizde de rastladığımız bu alışkanlık New York’ta da kendini gösteriyor. Ve kimi insanların eski dedikleri, başkaları için yeni oluyor.

Fotoğrafçı Justin Bettman ve stilist Gözde Eker, bu mobilyaları eğlenceli bir fotoğraf projesine dönüştürmek için kullanmayı seçmiş. Koltuktan tabloya, küvetten yatak takımına yılbaşı ağacına kadar onlarca farklı kategorideki eşyayı toplayarak yaratıcı, şirin ve dinamik setler kurgulamışlar. #setinthestreet etiketiyle derledikleri set fotoğraflarını internet sitelerinde yayınlıyorlar. Ve bu sanat projesine dahil olmak isteyenleri de Instagram üzerinden #setinthestreet etiketiyle paylaşmaya ve ortak olmaya davet ediyorlar.

Bettman’ın belirttiğine göre set sadece cansız anıların yaşandığı soğuk alanlar değilmiş. Aksine, Jose Luis isimli projenin takipçisi Sevgililer Günü’nde kız arkadaşına evlenme teklifini de bu setlerden birinde yapmış.

Görsel; Set in the Street