Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Oscar the Grouch Squarespace Sayesinde Sanat Camiasının Tozunu Attırıyor

Oscar the Grouch Squarespace Sayesinde Sanat Camiasının Tozunu Attırıyor

Susam Sokağı'nın kuklalarından Oscar the Grouch Squarespace için hazırlanan kampanyada beklenmedik bir şekilde kendini ünlü bir sanatçı olarak buluyor.

Susam sokağının sevilen kuklası Oscar the Grouch ülkemizdeki adıyla “Kırpık” Squarespace ve Sesame Workshop (Susam Atölyesi) işbirliği için “A Cautionary Tale” isimli reklam filminin yıldızı oldu. Daha önceki kampanyalarında Idris Elba, Keanu Reeves ve John Malkovich gibi ünlü isimlerle iş birliği yapan Squarespace artık her birinin birer ünlü olduğu Susam Sokağı’nın kuklalarından biriyle iletişim kampanyası hazırlayarak ünlülerle gerçekleştirmiş olduğu projelere bir yenisini daha ekledi.

Susam Sokağı‘nın 50. yıl dönümü sebebiyle gerçekleştirilen ortaklıkta Oscar the Grouch beklemediği ve istemediği bir şekilde şöhret kapılarını aralarken her zaman olduğu gibi somurtkanlığını ve huysuzluğunu sürdürüyor.

Çöp kovasının içinde yaşayan Oscar’ın hayatı bir anda değişiyor

Bir çöp kovasının içinde yaşayan Oscar’ın etrafındaki çöpleri sanatsal bir şekilde yerleştirmiş olduğunu fark eden kadın ona bir Squarespace internet sitesi kuruyor. Tüm bu gelişmeleri umursamadan takip eden Oscar ise eşyaların sanatsal bir değeri olduğunu düşünmüyor. Ama site ışık hızında yayılıyor ve bir anda Oscar’ın yaşadığı çöplükte fotoğrafçılar ve insanlar yığılıyor. Programlara ve dergilere çıkmaya başlayan Oscar insanların bu eserlerde ne bulduklarını anlayamıyor. Sanat camiasına getirdiği yeni soluğa rağmen bu durumdan memnun olmuyor ve başına gelen en kötü şeyin şöhret olduğunu söylüyor. Reklam, bir internet sitesinin değişimin anahtarı olabileceği vurgusu ile sona eriyor.

Squarespace marka yöneticisi Ben Hughes Susam Sokağı’nın getirmiş olduğu nostaljik havanın izleyicilerin büyük hayallerine geri dönmesine etki edeceğini umuyor. Hayaller ne kadar sıra dışı olursa olsun onu gerçekleştirmek için harekete geçmek gerektiğini söyleyen Hughes internet sitesinin fikri şekillendirmenin ve hayata geçirmenin ilk adımı olduğunu vurguluyor.

Squarespace sanat eserlerini satışa çıkarıp gelirini Susam Atölyesi’ne bağışladı

Reklam filmine ek olarak Squarespace kullanıcısı ve New York City çöp sanatçısı Justin Gignac tarafından yapılan 23 yerleştirme Oscar the Grouch imzası izle oscartrashart.com adresi üzerinden satışa çıktı. 25 Kasım’da gerçekleştirilen satışta eserlerin her biri 150 dolar karşılığında satıldı. Elde edilen tüm gelir dünyanın her yerindeki çocukların daha akıllı, güçlü ve sağlıklı büyümesini sağlamak misyonunu destekleyen Susam Atölyesi’ne bağışlandı. Squarespace güzelliği keşfetmek isteyen ve hayallerinin peşinden koşan her yaştan insanın yaratıcılığını teşvik etmek ve bunu desteklemek amacı ile Susam Atölyesi ile iş birliği yapıyor.

Künye

Müşteri: Squarespace
CCO: David Lee
Marka Yöneticisi: Ben Hughes
Kıdemli Sanat Yöneteni: Leilanni Todd, Tim Scales
Kıdemli Metin Yazarı: Matt McCarron
Yapımcı: Sandra Nam
Marka Prodüksiyon Müdürü: Amy Kommatas
Yaratıcı Yapımcı: Jen McKenzie, Kim Santella
Fotoğraf: Craig Reynolds
Prodüksiyon Şirketi: O Positive
Yönetmen: Jim Jenkins
DOP: Stuart Dryburgh
Prodüksiyon Tasarım: Julian LaVerdiere
İdari Yapımcı: Marc Grill
Düzenleme: Arcade
VFX: Method
Renklendirme: CO3
Müzik ve Ses: Q Department
Mix: Digital Arts

Görsel: Youtube, TheDrum, OscarTrashArt