Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Müzik Endüstrisinin Korsanla Yeni Savaşı

Müzik Endüstrisinin Korsanla Yeni Savaşı

Mp3'lerinizi 3 boyutlu baskı teknolojisi ile 33'lük plağa çeviren teknoloji korsanın karşısında yerini aldı.

Son zamanlarda bizim de hep vurguladığımız 3D baskı teknolojisi yine karşımızda, bu kez müzik endüstrisinin efsane sorununa karşı. Yaratıcısı Amanda Ghassaei dijital ses dosyalarını yani bildiğin mp3’lerimizi 3D baskı teknolojisiyle elde edilmiş plak yani bildiğin 33’lük plak formatına çeviren tekniği 3D printing’in geldiği son noktanın sınırlarını ölçebilmek için yarattığını söylüyor, ama pek ala bi işin hedefi korsan müzikle mücadele de olabilirdi.

Teknik, henüz ses kalitesi olarak bizi tatmin edecek vaadlerde bulunamıyor olsa da -normal bir mp3’ün 4’te 1’i kalitede- dinlediğiniz şarkılar hala duyduğunuz anda tanınabilir şekilde çalıyor.

Ghassaei, mp3’ü 33’lük plağa çeviren bu teknolojiyi nasıl geliştirdiğini ve prosesleri çok çok çok detayları olarak burada anlatıyor. Okursanız oturup neredeyse evde kendiniz de yapabilirsiniz. Ama yine de bence bir Amanda Ghassaei olmak kolay değil.

Bu haber için düşündüğüm alternatif haber başlığını da paylaşmak isterim; “Dostum mp3 demişsin ama bu 33’lük plak çıktı!”