Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Muhteşem Bir Cannes Lions 2024 Arşivi

Muhteşem Bir Cannes Lions 2024 Arşivi

Cannes Lions 2024 ödüllerinin kazananlarının ve kısa listelerinin anlatıldığı dökümanlar, bir Google Drive arşivinde bir araya getirildi.

Grey İtalya’nın Jr. Metin Yazarı Francescopaolo Cimino ve INNOCEAN Jr. Metin Yazarı Angela Palumbo tarafından hazırlanan Google Drive arşivini ilk açtığınızda, ödül kategorilerine göre adlandırılan 32 ana klasörle karşılaşıyorsunuz. Klasörlerin içinde ise fikir panolarını, kampanyaların meydan okumadan fikre ve sonuca nasıl ilerlediğini ayrıntılarıyla anlatan dökümanlarla karşılaşıyorsunuz.

Bir örnekle arşive göz atalım. Digital Craft kategorisinde Gold alan A Message from Ella kampanyasının tüm yaratım sürecini, arşivden aldığım aşağıdaki görselde görebilirsiniz.

Yine Creative Strategy kategorisinde Gold alan Inflation Cookbook kampanyası da, kampanyanın ruhuna uygun bir görselle anlatılmış.

“Drive to Cannes 2024” başlıklı arşiv; vaka çalışmalarını incelemek, ilham bulmak ya da Cannes Lions 2024 gündemine dair kaçırdıklarını telafi etmek isteyenler için bulunmaz bir kaynak.

Arşive buradan erişebilirsiniz.

Bonus! Bir de Cannes Lions 2024 arama motoru yapıldı

Arşivle ilgili aşağıdaki paylaşıma gelen yorumlarda, kazananlardan gelen tüm verilerin toplandığı farklı bir arşiv çalışması daha dikkat çekiyor. Aslında buna bir arama motoru demek daha doğru. Bu arama motoru, filtreler ve içeriğe dayalı arama yoluyla herkesin 13 dilde kampanyalara göz atmasını sağlıyor. Bu arama motoruna da şuradan erişebilirsiniz.

Görsel: Drive to Cannes Lions 2024, Cannes Lions