Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mona Lisa ve Notre Dame Setleriyle Paris Ruhu LEGO Evreninde

Mona Lisa ve Notre Dame Setleriyle Paris Ruhu LEGO Evreninde

LEGO, Mona Lisa ve Notre Dame Katedrali setleriyle Paris'in simgelerini LEGO evrenine taşıyor.

LEGO, iki yeni setle Paris’in kültürel simgelerini doğrudan LEGO tutkunlarının evlerine taşıyacak. Bunlardan biri, Leonardo da Vinci’nin 1797’den beri Louvre Müzesi’nde sergilenen başyapıtı Mona Lisa. Diğer ise Fransız Gotik mimarisinin en güzide örneği ve ayrıca ilk Gotik katedrallerden biri olarak Seine Nehri kıyısında uzanan Notre Dame.

LEGO Mona Lisa, Louvre’da bulunan tablodan fark edilir derecede daha mavi. Çünkü İtalyan deha Leonardo da Vinci tarafından 500 yılı aşkın bir süre önce kullanılan orijinal renk tonlarını yansıtması hedeflenmiş. LEGO Art serisinin bir parçası olarak doğan LEGO tablo, 43x30x4 cm boyutlarında.

Mona Lisa seti, neden 1.503 parçalı?

Mona Lisa setinin. 1.503 parçadan oluşmasının da bir anlamı var. Bu sayı Da Vinci’nin portreyi yapmaya başladığı yılla aynı. Da Vinci’ 3-4 yıl tablo üzerinde çalışmış.

Mona Lisa’nın 3D yorumu olan LEGO seti, gözler için değiştirilebilir parçalar sunarak bakışların standart veya soyut bir temsilini yapma imkanı sağlıyor. LEGO bloklarıyla inşa edilmesi gereken parlak bir altın çerçevesi de bulunuyor.

Sanat meraklıları, bu setin heyecanını 1 Ekim’de başlayacak olan LEGO Art Podcast’i ile perçinleyebilecek. Bu Podceast’te St Andrews Üniversitesi’nden sanat tarihi profesörü Dr. Francesca Borgo; ArtCuious podcast sunucusu Jennifer Dasal ve bu LEGO Mona Lisa’nın tasarımcısı Milan Madge katılacak. Ürünün piyasaya çıkış tarihi de 1 Ekim. Ürün ön siparişe açılmış.

Notre Dame de Paris seti, yapının yıllar içindeki tüm değişimlerini yansıtıyor

Mimariye ilgi duyanlar, LEGO Architecture serisi altında piyasaya çıkacak olan Notre Dame de Paris setiyle Paris ruhunu yaşayabilecek. Paris’in simge yapılarından olan bu katedral, yapımına başlanan 1163 yılında ilk taşın döşenmesinden itibaren 19. yüzyılda mimar Viollet-le-Duc tarafından yapılan yeniden tasarımlara ve 2019 yılında çıkan yangından önceki durumuna kadar Notre Dame’ın tarihsel gelişimi boyunca LEGO tutkunlarına rehberlik ediyor.

4,383 parçadan oluşan setin boyutları 33x22x41 cm. Kavisli arka kısmı, çan kuleleri, gül pencereleri, merkezi kulesi ve yapının bir parçası olan heykeller dahil birçok önemli unsur sete yansıtılmış – yalnız ne kadar dikkatli baksam da gargoyle’ları bir türlü göremedim. Yapının iç kısmı da büyük bir titizlikle tasarlanmış. LEGO’cular, diledikleri zaman çatıyı kaldırıp iç sütunlara ve gotik kemerlere göz atabiliyor. Yine kuleleri yapıdan ayırarak da iç kısmı görmek mümkün.

Notre Dame de Paris seti de Mona Lisa seti gibi ön siparişe açılmış, piyasaya çıkış tarihi ise 1 Haziran.

1 Haziran’da piyasaya çıkacak diğer setlere de göz atabilirsiniz:

LEGO’dan Samanyolu Galaksisi

Harry Potter’daki Adamotu, LEGO Seti Oldu

Görsel: LEGO