Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mini’den Porsche’ye meydan okuma

Mini’den Porsche’ye meydan okuma

Mini USA, çok iddialı bir iletişim kampanyasıyla çıktı karşımıza. Bu kampanyada Mini USA CEO'su Jim McDowell bir videodan direkt olarak Porsche USA'deki rakibi Detlev Von Platen'i bir kapışmaya davet etti.

 

 

Mini Cooper S ve Porsche 911 karşılaştırması yapan afişlerle desteklenen bu meydan okumanın daveti NY Times'da da tam sayfa bir ilanla duyuruldu. Facebook sayfasında meydan okuma ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz. Yarış gerçekleşecek olsaydı, canlı olarak da buradan izlenebilecekti.

Önce Porsche tarafından meydan okumaya olumlu yanıt geleceğine dair dedikodular geldi, ancak son nokta bir basın açıklamasıyla koyuldu: Porsche'nin bu tip oyunlarla işi yok. Porsche'nin tam yanıtını Carluvr'dan okuyabilirsiniz. Porsche, açıklamasında bir reklam filmine de gönderme yaparak Mini'ye "hadi işine bak sen çocuğum" muamelesi çekmeyi ihmal etmemiş.

 

 

Bu arada küçük markaların çok daha prestijli otomobil markaları üzerinden prim yapmayı denemeleri açısından Mini örneği bir ilk değil. ABD'de Ford Fiesta, manevra kabiliyetini bir Lamborghini Gallardo ile karşılaştırarak sunduğu bir video hazırlamıştı daha önce.