Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Michaela Younge Keçeyle Adeta Resim Yapıyor

Michaela Younge Keçeyle Adeta Resim Yapıyor

Michaela Younge, keçeyi ressam edasıyla kullanıyor ve inanılmaz detaylarla dolu çağdaş kompozisyonlar yaratıyor.

Keçe, günümüzün en gözde sanat malzemelerinden biri. Paolo Del Toro’nun dev keçe büstleri, Sabri Tunca’nın fantastik keçe şapkaları, Elin Thomas’ın keçe ve tığ ile yarattığı küf ve bakteri kolonileri bu malzemenin nasıl farklı şekillerde kullanılabileceğini gösteren etkileyici örneklerdendi. Michaela Younge da keçeyi adeta yağlı boya gibi büyük bir ustalıkla kullanabilen bir sanatçı.

Michaela Younge kalın katmanlı çalışmalarına bir fikir veya karakter yaratarak başlıyor. Ardından etrafındaki sahnenin geri kalanını oluşturuyor. Konu olarak da şiddet, ölüm, aşk ve cinsellik ön plana çıkıyor.

Michaela Younge

Michaela Younge, heykel ve baskı deneyimlerinin ardından keçeye odaklanmış

2016 yılından bu yana keçeyle çalışan Michaela Younge, çalışmalarının özellikle son iki yılda teknik açıdan büyük bir ivme kazandığına inanıyor. Daha fazla odaklanmaya, daha küçük detaylara yer vermeye ve daha gerçekçi mekanlar yaratmaya başlamış.

Cape Town’da yaşayan sanatçı, heykel ve baskı temelli çalışmalar yaptığı Michaelis Güzel Sanatlar Okulu’ndan 2015 yılında mezun olmuş ve ardından tekstil sanatıyla ilgilenmeye başlamış. Keçe, kendini ifade edebilmesi için deneyler yapabildiği bir araç olarak öne çıkmış. Michaela Younge’ın çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Michaela Younge

Michaela Younge Michaela Younge

Görsel: Instagram