Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Medium’un 2015’te En Çok Önerilen Yazıları E-Kitap Oldu

Medium’un 2015’te En Çok Önerilen Yazıları E-Kitap Oldu

Levent Aşkan, 2015'te Medium üzerinde en çok okunan ve önerilen içerikleri topladı, her yazardan izin aldı ve ücretsiz bir e-kitaba dönüştürdü.

Herkesin fikirlerini yazıp yayınladığı blog muadili mecralardan Medium, teknoloji ve yaratıcılık alanındaki önemli isimlerin yarattığı değerle alışılageldik blog kavramından uzaklaşıyor. Levent Aşkan, girişimcilik ekosistemi içerisinde önemli yeri olan Medium’un en çok önerilen makalelerini derleyerek 2015’in en popüler içeriklerini oluşturdu. Bu gayriresmi listemeleyle Aşkan tarafından bir nevi hacklenen Medium, bu kez de kitaba dönüştü.

Levent Aşkan ve Ansın Öztürkmen tarafından hazırlanan bu kitap, PDF dökümanı olarak ücretsiz olarak dağıtılıyor. Ve işin can alıcı noktası ise Ryan Hoover (Product Hunt), Gary Vaynerchuk (VaynerMedia), Jason Fried (Basecamp), Stewart Butterfield (Slack) gibi isimlerin bu yıl sonu listesinde ve kitapta yer alırken onaylalarının bulunmasıydı. Medium dışına taşınan 116 yazarlık bu külliyat için içeriklerin sahibi olan yazarların hepsinden izin alınmış.

116 yazarın tek tek onayının bulunduğu Best Articles of Medium in 2015 kitabı böylece 1400 sayfalık heybetiyle karşımıza çıkıyor. Kitabı indirmek isterseniz de buradan erişebilirsiniz.


Görsel; Best Articles