Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mavi Şimdi de Snapchat’te

Mavi Şimdi de Snapchat’te

Mavi, bu yılın en çok konuşulan mobil uygulaması Snapchat'i mecra olarak kullanan ilk türk marka oldu.

2013’ün en çok konuşulan uygulamalarından olmasının yanısıra belirli bir yaş grubu arasında yükselen tüketici alışkanlıklarına da ışık tutan uygulama Snapchat’in ne olduğunu burada anlatmıştık. O günden bugüne uygulamayı mecra olarak kullanan birkaç markanın yaratıcı kurgularından da bahsetmiştik:
Moda sektörü için de Asos örneğiyle incelediğimiz uygulamayı kullanan ilk türk marka Mavi oldu. Mavi Tumblr altyapısını aktif olarak kullanan bir marka olarak da dijital ve mobil trendlerin nereye gittiğini yakından takip ettiğini çok erken göstermişti. Tumblr’da türk kullanıcıların ortalama takipçi sayısını hesaplamak bile çok kolay değilken ve kimileri tarafından hala buradaki tüketicilerin içinde yer almadığı bir platform olarak değerlendirilirken Mavi’nin Tumlr’da 139 bin takipçisi var, Tumblr’ın doğasında en çok tutan içerik tiplerini de yakından takip edip uygulamayan bir hesap. Hedef kitlesinin büyük çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu marka görsel netin gücünün farkında olduğunu Tumblr’la birlikte Instagram trendlerini de takip ederek kanıtladı aslında. Instagram Direct özelliğini de ilk günden mini bir kurguyla hayata geçirmişlerdi. Bu yenilikler markanın Instagram takipçi sayısında %225 büyüme sağladı.
Instagram Direct’in Snapchat’e rakip olmak için geliştirildiği de konuşuluyor, zaten her iki uygulamanın da üzerine gittiği eğilim gençlerin bir gördüğünü bir daha görmeye tahammülü olmamasından geçiyor. Snapchat’te ‘mavichat’ adıyla kullanıcı hesabı oluşturan markaya 15 dakika gibi çok kısa bir süre içinde 15 fotoğraf ulaşmış ve hesap 92 yeni kullanıcı kazanmış.
Şimdi Mavi’nin Snapchat’i nasıl bir kurgu ile kullanacağını izlemek lazım. Asos örneğindeki gibi geçici süre ve kısıtlı sayıda kullanıcı için geçerli olan indirim kuponu dağıtmak bir yol örneğin.
Güncelleme:
Mavi Snapchat hesabı açmasının 1 gün ardından kampanyasını da başlattı. Detayları aşağıdaki gibi:
Marka bu görseli hem hesabına story olarak ekledi hem de takipçilerine yani 200 kişiye tek tek gönderdi, geri dönüş oranı çok yüksek olan kampanyanın katılımcıları hedeflenen kitlenin ta kendisi, lise ve üniversite öğrencileri.