Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’da Doğrulanmış Hesap İkonu için Başvurular Açıldı! Mavi Tik için Neler Yapmalı?

Instagram’da Doğrulanmış Hesap İkonu için Başvurular Açıldı! Mavi Tik için Neler Yapmalı?

Instagram, doğrulanmış hesap anlamına gelen mavi tik rozetini almak isteyenler için standart başvuru prosedürü yayınladı.

Sosyal medya hayatımızda devasa bir yere sahip. Artık bunu reddedemiyoruz, hatta X kuşağının da uzun zamandır gelip “sosyal medyanın gücünden faydalanmamız lazım” gibi sözler sarfettiğini duymuyoruz. Zamanla sosyal medya hayatımızdaki köklerini güçlendirdi ve artık üzerine o kadar da konuşmuyoruz, kanıksadık. Internette varolan kişiler, kanaat önderleri, influencer’lar ve niceleri için de bir statü göstergesi olarak mavi tikli doğrulanmış hesap rozetleri var. Instagram’da da bulunan bu rozetler geçmişte sadece Instagram tarafından veriliyordu ve süreç hakkında bilgi bulunmuyordu. Hatta bu mavi tik için kimi insanlar karaborsada binlerce dolar veriyordu. Platform dün yaptığı basın açıklamasıyla içinde doğrulanmış hesap başvuru sürecinin de yer aldığı bir dizi yeniliğini duyurdu.

Doğrulanmış hesap isteyenler numaratörden numara alabilir

Instagram, uygulama içindeki ayarlar menüsü üzerinden doğrulanmış hesap başvurularını kabul edeceğini açıklamasıyla beraber kara borsada geçen günler sona ermeye yaklaştı. Yapılması gereken sadece ayarlar menüsünden Request Verification (Doğrulama Talep Et) butonuna basarak istenilen evrakları paylaşıyorsunuz. Kimilerinin Facebook’ta karşılaştığı kimlik, pasaport, ehliyet gibi dökümanlarla kimlik doğrulama işlemi Instagram’da mavi tik için çalışıyor.

Instagram bu süreçte yapılan başvuruları otantiklik, özgünlük, bütünlük ve saygınlık kriterleriyle ele alacak. Her hesap mavi tik için başvurabiliyor ancak her hesabın doğrulanmış hesap olacağının garantisi yok. Eğer sonuç olumsuzsa 30 gün sonra ise yeniden başvuru yapılabiliyor. Ve son bir not, hesabınızın ismi ile gerçek isminizin örtüşmesi de bir o kadar önemli. Yoksa mavi tik arzunuzdan vazgeçmeniz daha gerçekçi olabilir.

Görsel: Instagram, Thought Catalog
Manşet görseli düzenlenmiştir.