Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Girişim: Doğrulanmış Haberleri Derleme Servisi

Girişim: Doğrulanmış Haberleri Derleme Servisi

Grasswire, dünya gündemini ilgilendiren haberleri doğrulayıp sınıflandırıyor.

Popüler kültür, magazin, spor ve siyaset başta olmak üzere birçok alandaki söylemler ve geleneksel medyanın sunuş biçimi kimi zaman yanıltıcı olabiliyor. Müzisyenler arasında oluşturulan rivayetler, futbolcuların transfer dedikoduları bu hiyerarşinin zirvesinde dahi yer almıyor. House of Cards’da izlediğimiz ve geçtiğimiz 2 yıl içerisinde birinci elden tecrübe ettiğimiz medyanın ve siyasetin manipülatif yönleri de bu yapbozun birer parçası.

Glasswire, bu yelpazede içinde gündemde kendine yer bulan siyasi ve politik konulara odaklanıyor. Birçok farklı kaynakta yer alan haberleri toplayıp farklı farklı alt kategorilerle sunuyor. Kullanıcılar tarafından doğruluğu onaylanan içerikler, yanıltıcı bilgi içermeden olayın aslına inmeyi sağlıyor.

Yakın dönemde yayın hayatına başlayacak olan Glasswire‘ın sosyal medya hesapları yaklaşık 2 yıldır aktif kullanılıyor. Özellikle Twitter hesapları Şubat 2013’ten beri aktif olarak kullanılıyor. Gündeme dair içerikleri sunan ve RT’leyen hesabın 109 bin takipçisi bulunuyor. 

Yayına başlamadan sosyal medya hesaplarını açan girişimlerin etkileşim oranları da oldukça düşük olur. Çünkü henüz sayfanın merkezinde olan ürünle ilgili somut veri bulunmamaktadır. Buna rağmen Facebook sayfası incelendiğinde 2,3 bin kişi tarafından beğenilmiş ve içerikleri de birçok kez paylaşılıp beğenilmiş. 

Yeni bir internet sitesiyle yeni bir iletişim geliştirecek olan Glasswire’ın kurduğu yapıyı ve geleceğini takip etmek de deneysel bir tecrübe olacak.

Görsel; Facebook/Glasswire