Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Üç Boyutlu İllüstrasyonlar

Üç Boyutlu İllüstrasyonlar

Mateo Montoya, kağıt üzerine çizdiği illüstrasyonları çeşitli malzemelerle üç boyutlu hale getiriyor.

İllüstrasyonun yalnızca 2 boyutlu yüzeyde kalması gerekmiyor. Kim Welling’in kibrit kutusuna sığdırdığı kağıttan illüstrasyonları bunun hoş bir örneğiydi. Yine HuskMitNavn’ın, illüstrasyonla kağıt sanatını birleştirerek ürettiği esprili çalışmaları da 2 boyutlulukla 3 boyutluluk arasında kalan ilginç örneklerdi. Mateo Montoya da editoryal çizimlerini; keçe, kil gibi malzemelerle 3 boyutlu hale getiriyor.

Mateo Montoya, çalışmalarının yapım aşamalarıyla da ilgi çekiyor

Kolombiyalı illüstratör ve tasarımcı, öncelikle kağıda çizerek karakterleri ve kompozisyonları net bir şekilde belirliyor. Ardından yukarıda bahsettiğim analog malzemeleri kullanarak kağıttakinin birebir aynısını kendi elleriyle yapıyor. Bu yapım süreçlerine dair paylaşımları da oldukça keyifli.

“Ellerimle bir şeyler yaratmaktan, boyayı koklamaktan, malzemeleri hissetmekten ve bunun bana sunduğu sonsuz olanaklarla oyun oynamaktan keyif aldım. Bir gün çizdiğim karakterleri yontmaya başladım çünkü onları kendi dünyama getirmek, onlara dokunabilmek ve benimle aynı boyutta olduklarını bilmek istiyordum.” diyor Montoya.

Mateo Montoya Noel için hazırladığı bir çalışmasının Instagram tarafından öne çıkarılmasıyla daha da fazla ilgi çekmeye başlamış. Montoya’nın yeni projelerini Behance profili üzerinden de takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram