Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​“Markalı İçeriğin Yapısal Çözümlemesi: Çalışanların Küresel Rehberi” [Kristal Elma 2015]

​“Markalı İçeriğin Yapısal Çözümlemesi: Çalışanların Küresel Rehberi” [Kristal Elma 2015]

George Saliaris - Fasseas: “Türkiye’de tüketiciler markalı içeriklere, standart videolu içeriklerden daha çok güveniyorlar.”

IPG Media Brands Güneybatı Avrupa Başkanı George Saliaris – Fasseas, Kristal Elma’da yaptığı “Markalı İçeriğin Yapısal Çözümlemesi: Çalışanların Küresel Rehberi” başlıklı konuşmasında, tüketicilerin reklam ve markalı içeriklere yaklaşımı konularında yaptıkları araştırmalardan ve sonuçlarından bahsetti.

Saliaris – Fasseas, bilgiyi doğru şekilde aktarıp doğru platformlarda yaymalısınız derken, araştırmalarının sonuçlarından biri olarak içeriğin kalitesi ve satın alma oranları arasında anlamlı bir pozitif korelasyon yakaladıklarını söyledi: “İçerik kaliteli olduğu zaman, tüketicinin satın alma oranında da belirgin bir artış oluyor.”

Saliaris – Fasseas, 10 ülkede toplam 14780 tüketiciyi kapsayan bir “Markalı İçerik” araştırması yaptıklarını ve bu araştırmada tüketicilerin farklı tarz markalı içeriklere verdikleri reaksiyonları, hangi içeriklerle daha çok ilgilendikleri ve hangilerinin daha etkili olduğunu bulmaya çalıştıklarını anlattı ve araştırma sonuçlarını paylaştı.

Yapılan araştırma sonucunda, Türkiye’deki tüketicilerin markalı içeriklere, standart videolu içeriklerden daha fazla güven duyduğu ortaya çıkmış.

Türkiye’de de, dünyada da çevrim içi video alanının büyüdüğünü söyleyen Saliaris – Fasseas, “Markalı içerik olduğu zaman tüketiciler de bunu bilerek izliyorlar. Bu sebeple, daha özgün ve kaliteli içerikler olmalı. Daha kaliteli içerik daha fazla para demek.” dedi.

Markalı içeriklerde, markanın ağırlığı konusunda genel görüşün aksine Saliaris – Fasseas, marka kullanımının yüksek olması gerektiği görüşünde. Ürünü hatırlatma işinden korkulursa, ürünle içerik arasındaki bağın zayıf kalacağını söylüyor ve yeterli tekrar yapılmaz ve ürün vurgulanmazsa esas amaç olan satın alma oranını yükseltme hedefinin tutturulamayacağını söylüyor.

Görsel; Bigumigu