Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mark Zuckerberg ve Priscilla Chan Hastalıklara Tedavi Bulmak için 3 Milyar Dolar Yatırım Yaptı

Mark Zuckerberg ve Priscilla Chan Hastalıklara Tedavi Bulmak için 3 Milyar Dolar Yatırım Yaptı

Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan tarafından kurulan Chan Zuckerberg Initiative, her çeşit hastalığa tedavi bulmak ve önlemek için 3 milyar dolarlık yeni bir program başlattı.

Geçtiğimiz yıl Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan’ın birlikte yaptığı bir açıklamayla, Facebook’ta bulunan hisselerinin %99’unu kurdukları hayır kurumuna bağışlamışlardı. Chan Zuckerberg Initiative isimli girişim dün yaptıkları 1 saatlik bir sunumla faaliyete geçecek yeni programlarını duyurdu. Bu yeni adımla birlikte önümüzdeki 10 yıllık dilimde hastalıklara tedavi bulmak ve önlemek için 3 milyar dolarlık fon yaratarak çalışmalar yürütülecek.

Chan Zuckerberg Science olarak anılan programda bilim insanlarıyla mühendisleri buluşturarak bilim dünyası için yeni araçlar geliştirmek için araştırmalar yapılacak. 3 milyar doların içinden ayrılan 600 milyon dolar ile de Priscilla Chan öncülüğünde Biohub isimli bir tıp araştırma merkezi kurulacak. Hastalıklara çare bulmak için araştırmalar yürütecek olan merkezde çalışacak mühendis ve bilim insanları da Kaliforniya Üniversitesi, San Francisco Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi işbirliğiyle temin edilecek.

Mark Zuckerberg bu programın yol haritasındaki üç temel basamak olarak da; bilim insanlarıyla mühendisleri bir araya getirmek, teknoloji ve araçlar geliştirmek ve bu hareketi büyüterek bilim dünyasına kaynak yaratmak olarak görüyor.

Dünyanın karşılaştığı temel sağlık sorunları ve onlar üzerinde yapılacak yatırım ile araştırmanın dağılımı ise şu şekilde:

Mark Zuckerberg paylaştı: 21 Eylül 2016 Çarşamba

Görsel: Chan Zuckerberg Initiative