Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mark Zuckerberg ve Priscilla Chan, Facebook Hisselerinin %99’unu Hayır Kurumuna Bağışlıyor

Mark Zuckerberg ve Priscilla Chan, Facebook Hisselerinin %99’unu Hayır Kurumuna Bağışlıyor

Ailelerinin yeni üyesi Max'e yazdıkları mektupta durumu açıklayan Zuckerberg, dünyayı daha yaşanılabilir kılmak için fayda çalışmalarını bu kurum üzerinden devam ettirecek.

Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan’ın heyecan ve umutla beklediği bebekleri Max dünyaya geldi. Ve onunla birlikte bu çiftin hayatı da büyük bir şekilde değişti. Geçtiğimiz hafta doğum iznine ayrılacağını açıklayan Mark Zuckerberg, Facebook’un tüm dünyadaki çalışanlarını kapsayarak cinsiyet ve cinsel tercih gözetmeksizin doğum iznini 4 aya çıkardığını açıklamıştı.

1 Aralık’ta ise Max’in doğumuyla birlikte ona bir mektup yazdı ve Facebook üzerinden paylaştı. Hayata, geleceğe ve ailesine dair düşüncelerini paylaşan çift aynı zamanda Facebook’un şirket yapısındaki bir değişiklikten de bahsetti. Mark Zuckerberg, Facebook’ta sahip olduğu hisselerin %99’unu, yani 45 milyar doları Eşiyle birlikte kuracakları Chan Zuckerberg Initiative isimli hayır kurumuna bağışlayacak.

Şu anda Forbes’un “Real Time Billionaires” listesine göre dünyanın en zengin 7. kişisi olan Zuckerberg böylece Max’in hayatına girmesiyle önemli değişimler yaşıyor.

Görsel; Facebook