Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Madrid’de Reklam Panolarına Hayat Veren Bu Tatlı Büyükanne Kim?

Madrid’de Reklam Panolarına Hayat Veren Bu Tatlı Büyükanne Kim?

Dünyanın en büyük açıkhava reklam ağlarından JCDeaux, Madrid’de atıl halde duran reklam panolarını sevimli mi sevimli bir fikirle yeniden ilgi odağı haline getiriyor.

Açıkhava reklamcılığı denilince akla gelen ilk isimlerden olan JCDeaux, yaratıcı ajansı DAVID Madrid’le birlikte, kentteki popülerliğini yitiren açıkhava reklam panolarını ‘bakmaması imkansız’ hale getiren ‘Who’s This Lady?’ (Bu Kadın Kim?) işiyle adeta hayata döndürüyor.

Geleneksel Reklamcılığı Kurtaran Süper Büyükanne: Marina Prieto

Özellikle sosyal medya ve dijital reklamcılığın kaçınılmaz yükselişi ile açıkhava reklamcılığının eski ihtişamlı günlerinden epey uzak olduğunu ve artık markalar için akla gelen ilk seçenek olmadığını görebiliyoruz. İşte tam da bu problem ve içgörüden yola çıkan açıkhava reklamcılık devi JCDeaux, kimsenin tanımadığı, 100 yaşındaki sıradan bir büyükanneyi atıl duran reklam panolarının ‘yıldızı’ olarak konumlandırıyor. Normal şartlarda süper modellerin kusursuz bedenlerini, ustaca rötuşlanmış ürün görsellerini ve güçlü sloganları görmeye alıştığımız bu reklam panoları, Madrid’de işte bu büyükannenin birbirinden sevimli fotoğrafları ile görenleri epey şaşırtıyor.

İsmi Marina Prieto olan bu dünya tatlısı büyükannenin sadece 28 takipçisi olan Instagram hesabına ulaşan DAVID Madrid, Prieto’ya Instagram’daki en spontan ve en sevimli fotoğraflarının kullanım hakkı için başvuruyor ve sonuçta ortaya son derece yaratıcı ve ilham verici bir viral kampanya çıkmış oluyor. Panolarda Büyükanne Prieto’nun fotoğraflarını görenlerden bazıları bu işin yaşlı kadının ailesi tarafından yapılmış bir jest olduğunu düşünürken, bir grup izleyici ise bu serinin bir film ya da dizinin viral duyurusu olduğu inancına kapılıyor. İşin kısası DAVID Madrid ve JCDeaux amacına ulaşıyor ve şehirde bulunan 300 reklam panosu aracılığıyla sadece 48 saatte tüm şehir sakinlerine ‘Bu kadın kim?’ diye sordurmayı başarıyorlar! 1 hafta içinde 28’den 10 bini aşkın takipçiye ulaşan Büyükanne Prieto’nun Instagram hesabını da bırakmadan geçmeyelim 🙂

Künye:

Ajans: DAVID Madrid

Global CCO & Partner: Pancho Cassis

Global COO: Sylvia Panico

Yaratıcı Ekip Lideri: Saulo Rocha

Yönetici Direktor: María García Herranz

Kreatif Direktör: Jose Sancho

Sanat Yönetmeni: Curro Prieto, Giulia Ferrarezi

Metin Yazarı: Clara García, Jaime Ludeña

Prodüksiyon Lideri: Alejandro Falduti

Prodüktör: Santi Lardín

Hesap Yöneticisi: Lucila Mengide

PR: Sandra Azedo, Isabel Amaro