Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MacGyver Geri Dönüyor, Hem De Nasıl!

MacGyver Geri Dönüyor, Hem De Nasıl!

80'lerin ünlü dizisi, kitle kaynak projesi ile yeniden ekranlarda. Üstelik bu defa başrolde bir kadın var.

Silahına değil kafasına, bir de cebindeki koli bandı ve İsviçre çakısına güvenen MacGyver, şiddet ve süper teknoloji içermeyen pratik çözümleri, fen bilimlerini ve açıkhava tecrübesini bu çözümleri yaratmada başarıyla kullanabilmesi ile seyircisini kendine hayran bırakmıştı 80’lerde. Bugün bile yaşları 30 ve üzerinde olan kesim üzerindeki etkisi (bkz. MacGyverism) ve dahi MacGruber parodisi ile hala televizyon seyircisinin favori karakterlerinden biri olduğu söylenebilir.

Serinin yaratıcılarından Lee Zlotoff, birçok kişiden “MacGyver yüzünden mühendis/bilim adamı oldum” diye geri dönüşler almış ve MacGyver’i hayata döndürmeyi planlıyor. Bunun nesi ilginç diye düşünebilirsiniz elbette, ama projeyi ilginç kılan iki şey var. Birincisi, yeni MacGyver bır kadın olacak, ve elbette MacGyver’dan daha da iyi olacak. İkincisi, Zlotoff bunu bir kitle kaynak (crowdsourcing) projesine dönüştürmüş, ve amaç MacGyver’ı MacGyver’lıkla alt etmek. Katılımcılardan ilk bölüm için bir paragraflık taslak, ve gelecek bölümler için de birer cümlelik fikirler de isteniyor. Karakteri, serinin ismini de oluşturmanız, ve tabii ana karakteri anlatmanız gerekiyor.

Projeye The National Academy of Engineering, The USC Viterbi School of Engineering, MacGyver Foundation ve Zlotoff destek oluyor. Yapımcı Lori McCreary ile birlikte, dünyanın her yerinden gelecek önerileri bekliyorlar. İsin elbette ödül kısmı da var. Seçilen ilk 5 kişi, 5000 USD’lık bir ödül ve hem projedeki mentorlarla (mühendislik ve Hollywood yapımcılari) çalışma imkanı bulacak.

Kadınları fen bilimleri ve mühendislik alanında destekleyen, bunu yaparken ırk, dil, din gibi farklılıkları gözetmeyen bu güzel projeyi takipteyim! Kadın MacGyver için hazır mıyız? Patlamış mısır lütfen!

Web sitesi: http://thenextmacgyver.com/

Kaynak