Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Los Angeles’da Gökyüzüne Ulaşan Gümüş Dalgalar

Los Angeles’da Gökyüzüne Ulaşan Gümüş Dalgalar

Geniş ölçekli kinetik yerleştirmeleriyle bilinen Poetic Kinetics, Los Angeles’daki bir meydanın üzerini gümüş renkli şeritlerden oluşan kinetik heykelle örttü.

Poetic Kinetics ekibinin ve AA Visiting School’dan bir grup tasarım öğrencisinin 1 haftalık çalışma sonucu birlikte hazırladığı “Liquid Shard” ismindeki kinetik heykel, Los Angeles’daki postmodern, betonla kaplı Pershing Square’e yerleştirildi. Gümüşten bir dalga ya da bir bulut gibi Pershing Square’in 139 m²’lik bölümünün üzerini örten kinetik heykel mylar adı verilen parlak, dayanıklı polyester şeritlerden oluşuyor.

Dowtown Park’ın köşesinde bulunan 10 katlı ve mor renkli çan kulesini çıkış noktası alan heykeldeki gümüş renkli şeritler, rüzgarda dalgalandığında yaklaşık 3 buçuk metreye kadar yükselip gökyüzüne ulaşıyor. Poetic Kinetics, Coachella müzik festivali için gerçekleştirdiği bir tırtılın rengarenk kanatlı bir kelebeğe dönüşmesini anlatan “Caterpillar’s Longing” ve Coachella Astronotu olarak da bilinen “Escape Velocity” adındaki geniş ölçekli 2 kinetik yerleştirmeyle tanınıyor.

Kinetik yerleştirme, 11 Ağustos’a kadar Pershing Square’de ziyaret edilebilecek. Ziyaret edemeyecek olanlar ise muhteşem bir görsel ziyafet yaratan Liquid Shard’a ait 360 derece videoyu izleyebilir ve Pershing Square’de oluşan atmosferi oturdukları yerden deneyimleyebilir.

Görsel: Vimeo, YouTube