Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LG HomeBrew Kapsül Kahve Sistemiyle Bira Üretiyor

LG HomeBrew Kapsül Kahve Sistemiyle Bira Üretiyor

LG, CES 2019'da tanıttığı LG HomeBrew kapsül kahve gibi bir sistemle evde farklı türlerde bira yapıyor.

Kapsül kahvelerle uzun bir süre önce tanışmıştık. Kahve öğütmenize gerek bırakmayan ve demleme işlemini daha kısa bir sürede halledilmesine imkan tanıyan kapsül fikri, farklı projelerde tekrar karşımıza çıkmaya başladı. LG’nin CES 2019’da tanıttığı yeni ürünü de bunun en güncel örneklerinden. LG HomeBrew, kendi birasını evinde demlemek isteyenler için, ev yapımı bira kitlerine göre daha teknolojik ve pratik bir alternatif olarak sunuluyor.

2019 CES İnovasyon Ödülü’nü kazanan LG HomeBrew, yalnızca bira yapımını kolaylaştırmak için değil; yapılan biranın kalitesini arttırmak için de tasarlanan bir ürün. LG HomeBrew, optimize fermantasyon algoritması sayesinde, daha başarılı bir sonuç almak için hassas sıcaklık ve basınç kontrolü sağlayarak fermantasyon sürecini kontrol ediyor. Bu sayede demleme sürecinden istediğiniz sonucu almanıza önemli bir katkı sağlıyor. Tabi ki kapsül kahvelerde olduğu gibi anlık sonuç alamıyorsunuz. LG HomeBrew’le içeceğin hazır olması için iki hafta beklenmesi gerekiyor.

Her tür üretilebiliyor

LG HomeBrew’le üretim oldukça basit. Bunun için öncelikle maya, şerbetçi otu ve aroma kapsüllerini makineye yerleştirmek ve sunulan çeşitlerden birini seçmek gerekiyor. IPA, Pale Ale, Wheat, Stout ve Pilsner bira türlerinin hepsi üretilebiliyor. Bu türe göre de gereken malzemeler ve oranları değişiyor. İki hafta içinde hazırlandıktan sonra ise ortalama 5 lirelik içecek sunuyor. Ardından da makine kendi kendini temizleyerek bir sonraki seriye hazır hale geliyor.

LG HomeBrew, kullanıcılara sunulan iOS ve Android uygulamaları üzerinden de mayalama süreci hakkında da bilgi veriyor. Bu sayede sürecin ne aşamada olduğunu ve tamamen ne zaman hazır olacağını görülebiliyor. CES 2019’da tanıtılan LG HomeBrew ürünün bir prototipi. Bu nedenle fuara katılanlar ürün hakkında yalnızca teknik bilgiler aldılar. İlerleyen zamanlarda projenin tamamen bitirilmesi ve satışa sunulması planlanıyor.

Görsel: LG Newsroom, LG – hiconsumption ile