Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Levi’s Flagship

Levi’s Flagship

Levi’s®, Türkiye’deki Flagship mağazasını İstanbul’un kalbi, Beyoğlu’nun simgesi İstiklal Caddesi’nde açtı. Ama öncelikle, nedir bu “Flagship” olayı, ona değinceğim…

Flagship dediğin, Londra’da Bond Caddesi, Paris’te Rue Saint Honaire, New York’ta Fifth Avenue gibi yerlede açılan özel mağazalar oluyor. Genelde yaygın mağaza ağı bulunan markalar tarafından uygulanıyor. Böyle caddelerdeki kiralar ve diğer masraflar uçuk olduğundan genelde karlı bir dükkan sayılmazlar. Ama zaten flasgship’lerin birinci amacı marka ve ürünleri iyi sunup hedef kitleyle iletişim kurmak.

Bu kriterlere bakınca, Levi’ın çok başarılı bir flagship işi çıkardığını söyleyebiliriz. Birincisi mekan konusunda, ikincisi mağazanın şahane iç ve dış tasarımı konusunda, üçüncüsü de mağazaya kurulan DJ kabini hususunda…

Mağaza dört katlı ve 400 m2’lik bir alan üzerine kurulu. Giriş katında sadece, Levis’ı Levis yapan 501 ürünleri sergileniyor,  hemen akabinden göreceğiniz asma katta ise DJ kabini bulunuyor ve Levis’ın 1873’den günümüze olan tarihini  özetleyen bir sergi yer alıyor. İkinci katta erkek, üçüncü katta ise hanım koleksiyonu var. Tasarım da bu ayrıma göre yapılmış; örneğin hanımların koltukları pembe ve yuvarlak hatlıyken, erkeklere verilen koltuklar daha köşeli ve lacivert tonlarında. (tabi iş sadece koltukta bitmiyor =P örnek verdim sadece 😛 )

Dördüncü ve sonuncu katta ise Premium katı var. Özel olarak üretilmiş olan bazı Levi’s koleksiyonlarını Türkiye’de sadece bu katta görebilirsiniz. Ağırlıklı olarak Blue serisi yer alıyor ama Rewire (i-pod), Capital ve yıl yıl (1937, 1947, 1950 … vs) Vintage serisi gibi ağzınızın sularını ve cebinizdeki parayı rahatlıkla akıtacak seriler bulunmakta. Ayrıca bu katın tasarımı da bir o kadar janjanlı yapılmış, kendinizi çırağanın kral dairesine girmiş gibi hissediyorsunuz.

Bunların yanında mağazada Levi’s®’ın desteklediği sanat projeleri ve genç sanatçıların eserleri sergilenecekmiş. Daha önce söylediğim gibi, asma katta profesyonel bir DJ kabini yer alıyor. Her cumartesi 16:00 – 18:00 saatlerinde farklı bir DJ pikapın başına geçip, müşterilere bir yandan müzik ziyafeti sunuyor.

Bu arada haberimi bitirirken mağazanın dış cephesinde yaşanan ufak krizden de bahsedeyim. Aşağıda, mavi çerçeve içinde gördüğünüz bu mağaza, daha düne kadar spot resimde gördüğünüz afişteki gibi, Levi’s kırmızısı idi. Bu halinin çok çarpıcı göründüğünü sanırım kimse inkar edemez fakat Beyoğlu belediyesinin mağaza tabelalarına getirdiği standarlara uymadığı için şu anda sansürlenmiş durumda. Mağaza çalışanları bana yeni bir düzenleme yapıldığını söylediler, umarım levi’s yazısını küçültürler de o kırmızı orda kalır. Hem mavi’den daha güzel duruyor, hem de Vakko kapandı kapanalı İstiklal’e bir sembol gerekiyor bence 🙂

Dip Not : Bu arada Vakko semboldü sembol olmasına, ama binası çok çirkindi :S İşin kötüsü, içinde Vakko markası olmayınca hepten iğrenç görünüyor.
Başka dip not : Fotoğraflar Bigu’ya özel resimlerdir, mağaza müdürü Esra Hanım ve Fuat Beyden özel izin alıp da çektik 😀 (ilk haberim için fazladan emek harcayayım dedim 😛 sonrakilerde savsaklarım =P )
Bambaşka dip not : Bu  haber için Levi’s bana herhangi bir ödeme yapmadı 😀