Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
C42 – Citroen’in konsept binası

C42 – Citroen’in konsept binası

Otomotiv endüstrisinde marka imajını oluşturmak ve tüketici kafasında olması gerektiği gibi algılanmasını sağlamak için otomobil modellerinin kendisi ve reklam iletişiminde kullanılan dil kadar önemli bir diğer unsur, showroom dediğimiz araç sergilenen mağazaların tasarımıdır.

Bir çok otomobil markasının "flagship" denilen, yani markanın değerlerini tam olarak yansıtmakla kalmayıp, mekan olarak da en az sergilenmekte olan otomobiller kadar ilgi çekici olan mağazaları bulunuyor. Bunları fırsatı geldikçe anlatmak istiyorum.

C42 işte böyle bir konsept mağaza. Adını Citroen'in C'sinden ve cadde numarası olan 42'den alan binanın mimarı, Manuelle Gautrand. Mağaza, Paris'in en ünlü caddelerinden Champs Elysées'de yer alıyor. Binanın ön yüzü tamamen cam ve üç boyutlu üçgen formlarla dışa doğru çıkıntılar yaparak Citroen markasının logosundaki tırnaklara gönderme yapıyor.

Mağaza 30 metre yüksekliğinde ve 5 katlı bir bina içinde konumlandırılmış. Yapımı 2007'de tamamlanan C42'nin maliyeti de yaklaşık 17 milyon dolar olarak açıklanmış.

Citroen C42 – Paris Showroom

Daha fazla görsel için haber bağlantısını tıklayın.