Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Türkiye ve Onaranlar Kulübü’nden İstanbul’a Uzay Yerleştirmeleri

LEGO Türkiye ve Onaranlar Kulübü’nden İstanbul’a Uzay Yerleştirmeleri

İstanbul’un farklı noktalarını, uzay temalı LEGO sokak tasarımlarıyla neşelendiren LEGO Türkiye, çocukları da tasarım yapmaya davet ediyor.

Müze Gazhane, Moda, Nişantaşı, Abbasağa ve Feriköy olmak üzere İstanbul’un beş farklı noktasında uzay temalı LEGO sokak yerleştirmeleri yerini aldı. LEGO Türkiye neden uzay temasını seçtiğini şöyle açıklıyor: “Türkiye’de, 6-12 yaş aralığındaki çocuklara en büyük tutkuları sorulduğunda birinci sırada uzay geliyor. Diğer yandan uzay, en büyük beşinci oyuncak teması olarak tüm dünyada hızla büyüyor. Türkiye’de de çocukların ve ergenlerin yüzde 80’ine yakını bir LEGO Uzay setine sahip olmak istiyor. LEGO, 2024 yılı itibariyle Türkiye’deki çocukları ilk kez LEGO Uzay setleriyle buluşturdu.” Bu nedenlerle LEGO’nun sıradaki projesi çocukların katılacağı bir yarışma.

Çocukların uzayla ilgili hayalleri mağaza vitrinlere taşınacak

LEGO Türkiye sokak yerleştirmeleri için Onaranlar Kulübü ile iş birliği yaptı. Roketlerden uzay araçlarına, gezegenlerden uzayda yaşayan canlılara kadar uzaya dair pek çok şeyin yer aldığı tasarımlarda, astronot başta olmak üzere LEGO minifigürler ve çocukların eşsiz oyun arkadaşı LEGO yapım parçaları bulunuyor. Bu yerleştirmeler, çocukların hayal gücünü ve yaratıcılıklarını harekete geçirme misyonuyla hazırlandı. Duvarlar Instagram üzerinden özel olarak tanımlanan bir Artırılmış Gerçeklik (AR) filtresi ile hareketlenip animasyona dönüşüyor.

Çocukların tasarımları da artırılmış gerçeklik filtresiyle hareketlendirilecek

“LEGO dünyasından yola çıkarak hayal ettiğiniz uzay sizce nasıl bir yer?” sorusuyla çocuklara seslenen LEGO Türkiye, 19 Mayıs tarihine kadar 4-12 yaş aralığındaki çocukların kendi uzay hayallerini bekliyor. İster LEGO yapım parçaları, ister boyalar ister LEGO Uzay setleri, LEGO dünyasının renkli ve yaratıcı evrenini uzayın gizemi ile buluşturacak her türlü tasarım LEGO mağaza vitrinlerinde sergilenmeye aday. Seçilen tasarımlar, sanatçı Dilara Akbal ile yeniden yorumlanacak ve Türkiye’nin farklı noktalarındaki LEGO mağazaları ve diğer LEGO satış noktalarının vitrinleri, temmuz sonuna kadar çocukların uzay hayalleri ile dünyadan uzaya açılan bir geçite dönüşecek. Bu tasarımlar da tıpkı İstanbul sokaklarındaki duvarlarda yer alan görseller gibi Instagram’daki Artırılmış Gerçeklik filtresi ile vitrinlerde hareket ederek çocukları uzayın derinliklerine çekecek.

LEGO Türkiye, çocukları uzay temalı tasarımlarını 19 Mayıs’a kadar LEGO Türkiye internet sitesi üzerinde paylaşmaya davet ediyor.⁣ Tasarımlarını paylaşan çocuklar, 100 LEGO Uzay setinden birini kazanma şansı da elde edecek.

Görsel: LEGO Türkiye