Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Ebeveynleri ‘Oyuna’ Davet Ediyor

LEGO Ebeveynleri ‘Oyuna’ Davet Ediyor

LEGO’nun globalde başlattığı Play Is Your Superpower (Oyun Senin Süper Gücün) kampanyası ile ebeveynleri çocukların oyunlarına katılmaya ve süper güçlerini hatırlamaya davet ediyor.

Dijital cihazlarımızla olan sıkı bağlarımız, artan ekran süreleri ve gündelik yaşamın her geçen gün artan temposu derken artık çok az ebeveyn, çocukları ile kaliteli zaman geçirme fırsatı bulabiliyor. Halının üzerinde oturup basit ama eğlenceli hikayelerle kurgulanan oyunların çocuk gelişimi konusundaki etkisi bilinmesine rağmen istatistikler ebeveynlerin %20’si çocuklarıyla hiç oyun oynamadığını dile getiriyor. İşte bu eksiklikten yola çıkan LEGO, globalde başlattığı Play Is Your Superpower (Oyun Senin Süper Gücün) kampanyası ile büyüklere oyun oynamanın gücünü hatırlamak istiyor.

Oyunun kişisel gelişim ve toplumsal refah üzerindeki dönüştürücü etkisini düşündüğümüzde, yetişkinlerin ‘oyun kaslarının’ körelmesinin hem çocuklara hem de topluma yönelik sonuçları olduğunu görmek çok zor değil. İşte dünyada birçok lokasyonda eş zamanlı olarak yetişkinlerle çocukların dünyalarını birleştirmeye yönelik projeler içeren kampanya, şu etkinliklerle oyun oynamanın gücünü ve cazibesini yetişkinlere yeniden anımsatıyor.

Çin’de Kurulan Dünyanın İlk Oynanabilir Kütüphanesi

Çin’de kurulan bu kütüphane, çocuklara oyun ve okuma alışkanlığını bir arada sunan interaktif bir alan olarak tasarlandı. Farklı temalarla oluşturulan alanlar, çocukların oyun yoluyla keşfetmesini sağlıyor.

Japonya’da LEGO ve Yaratıcılık Atölyeleri

Japonya’da düzenlenen pop-up etkinliklerinde, çocuklar ve yetişkinler yemek temalı yaratıcı etkinliklerle LEGO’yu kullanarak hayal güçlerini özgürce sergileyebiliyor.

Avustralya’da Dans ve Oyun Atölyesi

Çocuk eğlence dünyasının önemli isimlerinden Emma Watkins, LEGO yardımıyla bir dans stüdyosunu yaratıcı bir alana dönüştürüyor. Bu stüdyo, dans ve oyunun birleşimiyle katılımcılara eğlenceli ve yaratıcı bir ortam sunuyor.

Berlin’de Işık Festivali

Her sene Ekim ayında gerçekleşen Berlin Işık Festivali, şehirde bulunan Brandenburger Tor, Humboldt Forum ve Schloss Charlottenburg gibi ikonik yapılara ailelerin LEGO ile yaptığı yaratıcı eserler projection mapping tekniği ile yansıtılıyor. LEGO ayrıca Alman futbol efsanesi Thomas Müller ile bir LEGO Kreatif Kampı düzenleniyor.

LEGO’nun yaklaşık 1 sene boyunca, 36,000 ebeveyn ve  5-12 yaş grubu 25,532  61,532 kişi ile yaptığı araştırma aralarında Türkiye, Avusturya, ABD ve Kore’nin de bulunduğu tam 36 ülkeyi kapsıyor.

 

Görsel: YouTube