Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Land Rover’la Panoramik Esintili Instagram Macerası

Land Rover’la Panoramik Esintili Instagram Macerası

Son Instagram kampanyası iki farklı hikayeyi videolar eşliğinde panoramik çekimi andıracak şekilde ortama konumlandırıyor.

Markaların Instagram üzerinden kullanıcıları maceraya davet ederek hazırladıkları etkileşimli kampanyaların göze çarpanlarına yer veriyoruz. Land Rover’ın geçen yıl bu türde hazırladığı Adventuregram kampanyası dikkatleri çekmişti. 3×3’lük karelerin birine etkileşimli görsel yerleştirerek kullanıcıya burada keşfetmek istediği ortamı seçtirip yolun sonunu kararları doğrultusunda bulmasına olanak tanıyordu.

Ortamın sınırlarını bu kez kullanıcıyı karar alma aşamasında pasif tutarak, sadece kareler arasında gezdirtip büyük resmi görmesini sağlayan ve aralara serpiştirilmiş videolar üzerinden bir hikaye takip ettiren kampanyasıyla zorluyor. (Instagram’ın her bir karesine büyük bir resmi bölerek yüklemek yeni değil. Hatta en son Singapurlu fotoğrafçı Ng Weijiang’ın bu yöntemi kullandığı hesabından bahsetmiştik.)

Land Rover bir önceki kampanyayı da hazırlayan Y&R New York ile iki farklı açık hava hikayesi kurguladı. Idaho’daki Sawtooth Ulusal Ormanı’nda geçen genç çiftin hikayesi @SolitudeInSawtooth, Utah’ta keşfe çıkan kardeşlerin macerasıysa @BrotherhoodOfWonderstone hesaplarında saklı.

Dikkat çekici olan detay; her bir hikayenin geçtiği doğa ortamının gece ve gündüz hallerini bir panoramik fotoğrafa bakıyormuşcasına görebiliyorsunuz. Bunun için ilgili hikayenin hesabındaki akışın dibine kadar gitmeniz yeterli. Ortamda hikayenin geçtiği kilit noktalar da video özelliği üzerinden sunuluyor. Böylece panoramik fotoğraf deneyimini en mümkün olacak şekilde edinip aralarda da kısacık videolarla aktarılan hikayeyi takip edebiliyorsunuz.

Görsel: FastcoCreate