Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Kimlikleriyle Çatışan Vücutlar [GIF Sanatı]

Sanal Kimlikleriyle Çatışan Vücutlar [GIF Sanatı]

Jon Jacobsen ve Daniel Ramos Obregón avatarlarıyla bütünleşen insanın yeni tanımını vücuduyla ilişkisi üzerinden sorguluyor.

Karşımızda farklı şekillere bürünerek dağılmış/çözülmüş iç çamaşırlı bir erkek vücuduna ait GIF’ler mevcut. Bunlara bakarken altında nasıl bir sanatçı argümanı olduğunu düşünürsünüz? GIF’lerin kalitesini değerlendirmek dışında.

Şilili sanatçı Jon Jacobsen ve Kolombiyalı moda tasarımcısı Daniel Ramos Obregón günlük hayatlarımızın ayrılmaz parçaları olan cihazların aracı olduğu sanal kimliklerimizle vücudumuzun etkileşimini GIF ortamında değerlendiriyor. Kişi sanal kimliği üzerinden her türlü mekansal sınırı aşarken bunun insan tanımını yeniden yapma konusunda önemli bir vesile olduğunu düşünen sanatçılar, geri planda kalan fiziksel vücut temsilinin neye dönüşeceğini gözler önüne seriyor.

Vücudun vücut olmaktan çıktığını gösterirken, bunun karşısında dijital varlıklarımızla vücutlarımız arasındaki ilişkiyi ne derece olumlu ne derece olumsuz olarak değerlendirmeliyiz (veya buna gerek var mı), sorusunun yanıtı da tanık olana kalıyor.

Latincede “ada” anlamına gelen Ínsula adlı iş, önceden Quartier Général Centre d’art Contemporain‘de Monsieur L’ordinateur adlı sergide gösterilmiş.

Görsel: Behance