Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Land Rover’dan Dikiz Aynasındaki Römorku Görünmez Yapan Teknoloji

Land Rover’dan Dikiz Aynasındaki Römorku Görünmez Yapan Teknoloji

Prototip araç arkasında çekilen karavan ya da römorkun dikiz aynasındaki görüntüsünü kaybedebiliyor.

Land Rover araştırmacıları, araç arkasında çekilmekte olan bir karavan ya da römorku dikiz aynasında görünmez yapabilen bir kamera sistemi geliştirdiler. The Transparent Trailer adlı sistem, römorkun kör noktaya neden olmasını engelliyor. Bu sistem sayesinde sürüş sırasında geçiş yapmak ve her türlü manevra kabiliyeti de artıyor.

Prototip sistem, Range Rover’ın mevcut geri görüş kamerasının video aktarımını karavan -ya da römork- arkasında bulunan ek bir kablosuz dijital kamera görüntüsüyle birleştirerek çalışıyor. Bu iki görüntünün birleşimi, aracın çektiği yükün arkasını görmesini sağlıyor. Çekilen römork ve çeken araç birleştiğinde sistem otomatik olarak harekete geçiyor ve araç dikiz aynasında yolu olduğu gibi gösteren, çekilen objeyi görünmez kılan görüntü ortaya çıkıyor.

Geri manevra sırasında da karavan ya da römork arkasına yerleştirilmiş olan kameranın görüntüsünü araca aktarmak mümkün. Bu da römorklu geri manevrayı çok kolaylaştırıyor.

Land Rover’ın grup şirketi (JLR) daha önce de arazi araçları için ön kaputun altını gösteren, bu sayede dik açılı manevralarda yol görüntüsünü kaputa yansıtan bir konsept teknoloji tanıtmıştı.

Görseller: Jaguar Land Rover