MIT Fluid Interfaces Group bünyesinde geliştirilen artırılmış gerçeklik uygulaması Reality Editor, gelişen teknoloji içerisinde her gün farklı bir sabaha uyandığımızı fakat hala yıllar önce kullandığımız arayüzleri kullanmamızdan yola çıkarak geliştirilmiş. Artırılmış gerçekliğin kullandığı akıllı telefon üzerinden belirli bir zemini tarayarak etkileşime geçme sürecini artırılmış arayüz tanımına dönüştürmüş.
Reality Editor ile yapılabileceklere basit bir örnek olarak, çalışma masasındaki lambayı ve bardağı akıllı telefonla tarayıp basit parmak hareketleriyle birbirine bağlayarak bardağı döndürdükçe ışığın şiddetini değiştirebiliyorsunuz. Veya koltuğunuzun hareketini tanıtarak odadan ayrıldığında lambanın sönmesini sağlayabiliyorsunuz.
Açık kaynaklı geliştirilen bu çalışmalar Open Hybrid altında derleniyor ve yapılabilecekler için bir ilham kaynağı yaratıyor. Arduino ve internet arasındaki bağ ile kurulan Reality Editor, çevremizdeki eşyaları ve dolayısıyla hayatımızı kontrol etme alışkanlıklarımızı değiştirmeye yönelik deneysel bir çalışma.
MIT Fluid Interfaces’ın elinden çıkan bir başka proje olarak da iletken kumaşla hazırlanan ve sosyal topluluklarda iletişimi hızlandırmayı amaçlayan tişört tasarımına yer vermiştik.
Görsel; Reality Editor