Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kuş Kuklalarıyla Yılbaşı Alışverişi

Kuş Kuklalarıyla Yılbaşı Alışverişi

Intu alışveriş merkezi için hazırlanan yılbaşı filminde rengarenk kuş kuklalarıyla büyülü bir ortam yaratılmış.

İngiliz alışveriş zinciri Intu, yılbaşı sezonuna büyülü bir kampanyayla damgasını vuruyor. Londra merkezli reklam ajansı Now tarafından hazırlanan filmde bembeyaz ve stilize bir alışveriş merkezi içerisinde alışveriş yapan müşteriler görülüyor. Tipik müşteri mimik ve hareketlerini sergileyen bu figürler Aslan Kral gibi yapımlardan esinlenen birbirinden renkli kuş kuklalarından oluşuyor. Pazarlık yapanlar, son anda hediye almaya çalışanlar, panik içinde olanlar, planlı programlı hareket edenler… Tüm bunlar çok tanıdık, eğer yapanların kuklalar olduğunu görmezden gelirseniz tabii.

Kukla oynatıcıları gizlenmemiş, aksine film boyunca gayet ön planda görülebiliyorlar. Bunun yarattığı etki tıpkı tiyatro veya sinemadaki 4. duvarın kırılması gibi. İzleyen izlediğinin birileri tarafından oynatılan kuklalar olduğunun farkında.

CGI kullanılmayan filmde 15 kişilik bir ekip, kuklaların yaratımı ve üretimi için 2 ay boyunca deneme yapmış. Her kuş, 2 profesyonel kuklacı tarafından yönetilmiş.

Bu büyülü ve neşeli film sayesinde yorgun yılbaşı imajlarından bağımsız sıra dışı bir çalışma yaratılabilmiş. Alışverişin duygusal boyutuna değinilirken seyreden herkesin kendisini ve sevdiklerini o kuşlardan birinin alışveriş biçiminde bulması hedeflenmiş.

Alışveriş yapanları birilerinin oynattığı birer kukla gibi göstermek sembolik olarak çok başka bir eleştiri gibi okunabilir mi derseniz, buradan da bir tartışma konusu çıkar elbette. Yine de film o kadar tatlı ki, o kadar eleştirel bakmak da zor…

Künye:

Reklamveren: Intu
Reklam Ajansı: Now
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Remco Graham
Yaratıcı Ekip: Juliet Kent and Clint Harding
Film ve İçerik Yöneticisi: Jeremy Methane
Planlama: Amelia Wood
Marka Yöneticisi: Jack Howker
Marka İdarecisi: Katy Stanage
Yapım Şirketi: Blinkink
Yönetmen: Joseph Mann
Yapımcı: Ben Lole
Görüntü Yönetmeni: Matthew Day
Düzenleme Stüdyosu: Stitch
Editör: Max Windows
Post Prodüksiyon: Finish
Ses: Wave Studios
Müzik: Simon Pegg
Medya: Blue449

Görsel: YouTube