Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Küçük Mekanlar İçin İstiflenebilir Oturma Alanı

​Küçük Mekanlar İçin İstiflenebilir Oturma Alanı

Michal Blutrich, bol arkadaşlı küçük ev sahiplerini düşünerek modüler, çok amaçlı bir oturma takımı tasarlamış.

Tasarımcı Michal Blutrich, küçük evlerimizi büyük eğlencelere açmanın pratik bir yolunu bulmuş: İhtiyacınız olduğunda ayırıp kullanabileceğiniz; bir lamba, masa ve minderlerden oluşan küçük bir mobilya kulesi “Pile”.

Bezalel Academy Endüstriyel Tasarım bölümü mezunu Blutrich, istiflenebilir mobilya takımı Pile ile küçük ve dar mekanları eğlenceli, rahat birer yaşam alanına dönüştürmüş.

Pile, kapladığı küçücük yere tezat; çok amaçlı, modüler bir mobilya olarak bütün dar alanlarda rahatça kullanılabiliyor. Minderleri ister egzersiz yaparken mat olarak, ister sevdiklerinizi ağırladığınız oyun gecesinde üzerine oturmak için kullanabiliyorsunuz.

Minderlerin her birinin tam ortasında bir delik bulunuyor. Bu sayede takımın masası mükemmel şekilde minderlerin ortasına oturuyor, kullanmadığınız zaman yer işgal etmiyorlar. Beyaz, yarım ay şeklindeki minderler boyuna tam oturacak şekilde tasarlandığı için yastık olarak bile kullanılabilir. LED lamba ayarlanabilir ve üç değişik pozisyona getirilebilir olduğu için mekanın her köşesinde rahatça kullanılabilir.

Blutrich, “Şehirler her gün daha da büyüdükçe evler, apartman daireleri küçülüyor. Arkadaşları ağırlamak gittikçe zorlaşıyor ve evde arkadaşlarla takılma kültürü bu yersizlikten tükenmeye başlıyor. Sevdiklerimizi misafir kabul etmek hayatlarımızın önemli ve güzel bir parçası olduğu için küçük mekanlara ait bu sorunu olabildiğince hızlı çözmek istedim.” diyor.

Michal Blutrich ve ortağı Karl Frederik Scholz şu sıralar Bauhaus Desseau Enstitüsü’nde Pile’ı geliştirmekle meşguller.

Görsel; michalblutrich