Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma’yı TunçTop’la Fethettik

Kristal Elma’yı TunçTop’la Fethettik

Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'ni aktardığımız TunçTop videoları toplu gösterim.

Bu yıl Kristal Elma’ya farklı yaklaştık. Oturum özeti konusunda önceki yıllarda rekor kırmış bir ekip olarak artık masa başındaki, ya da elinde telefon gelişme peşinde koşan içerik tüketicisi için oturum özeti içeriklerinin tamamının internette her konuya şak diye ulaşılan bir çağda çok da önem arz etmediğine karar verdik. Bu yüzden çok önemli ya da ilginç bulduğumuz oturumlar dışında asıl enerjimizi kısa ve eğlenceli videolara yönlendirdik.

Video içerik de Türkiye’de bir başka muamma tabii. Biz iki yıldır festivallerden TV kalitesinde özet yayın yapıyoruz. Fakat kimi festivaller için bu içerik tipi gayet yerinde olurken, kimi festivalleri biraz daha farklı aktarmak gerekebiliyor. Kristal Elma zilyon tane dijital medya destekçisi olan bir etkinlik. Bu nedenle festivalden röportaj, özet vb videoları da ulaşmak isteyen tüketici için bol bol üretilmiştir muhtemelen. Muhtemelen diyorum, çünkü bu videoları ben de çok izlemiyorum ne yalan söyleyelim.

İşte biz bu yıl dedik ki, kendimizin de eğlenerek izleyeceği, festivalin ruhunu, duygusunu da aktarabilen eğlenceli bir formatı taşıyalım Kristal Elma’ya. Bu fikir için elbette Tunç‘tan iyisini bulamazdık. Hem yeni nesil video yaratıcıları arasında hızla farklılaşan güzel ve sürükleyici tarzı, hem de sektörün içinden biri olması onunla çalışmamız için öncelikli nedenlerdi. Tabii en önemli neden de Bigumigu olarak Tunç’un işlerinin bizim dilimize ve içeriklerimize uygun olduğunu düşünmemdi. Sonuç umduğumuz gibi oldu, bir haftadan kısa bir süre içerisinde Facebook’ta videolarımız 200 bin kişiye ulaştı ve videolarımızı 84 binden fazla kişi izledi.

Kristal Elma 2016 Bigumigu serimizin tamamı aşağıda. Bundan sonra bu tip içerikler konusunda cesaretlendirmek isterseniz yorumlarınızı da bekleriz.