Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kristal Elma’nın Genç Yeteneklere Açtığı Kapı: Future 25 Eğitim Kampı

Kristal Elma’nın Genç Yeteneklere Açtığı Kapı: Future 25 Eğitim Kampı

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nde sektör duayenlerinin yanı sıra genç yeteneklerin de yeri var. Future 25'i takip etmeyi unutmayın.

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali ile ilgili yaptığımız tüm diğer haberler burada.
Kristal Elma’nın son gününde de yaratıcı endüstrilerde yer almak isteyen gençlerin ufkunu açacak bir etkinlik, Future 25 Eğitim Kampı düzenleniyor. 28 Eylül günü Santral İstanbul kampüsünde gerçekleşecek ve tüm gün boyunca (09:00 – 19:00) sürece etkinlikte gençler reklam, pazarlama, iletişim, medya alanlarında sektör devleriyle aynı ortamda bulunup beyin fırtınası yapma fırsatı elde etmiş olacak.
Future 15 Eğitim Kampı sadece öğrencilere açık. Katılmak için bu linkten bilet satın alabilir ya da etkinlik günü alana öğrenci kimliğinizle gelip kayıt yaptırabilirsiniz.
3 konferans

Case For Creativity:Bu konferansta reklam pazarlama medya ve iletişim dünyasının güncel durumu ve gelecekte nelere zemin olacağı konuşulacak. Elbette bu sektörlerin gençlere yönelik kariyer fırsatları da.
Gurus vs Rookies: Yaratıcı endüstri duayenleri ve gelecekte sektörde adını duyurma potansiyeli yüksek gençler bir araya gelecek. Genç yaratıcı bünyeler ustalarla birlikte sahnede olacak. Ustalar bilgi birikimlerini aktaracak yeni nesil kreatifler ise bugüne dek nelerle karşılaştıklarını anlatacak.

Marketing Power: Dünya çapında adından bahsettirip başarılı olmuş 3 Türk markasının yöneticileri sahnede. Pazarlama dünyasına en geniş açıdan bakılacak ve marka strateji üzerine yaşanmış öyküler ve gerçek hatalar konuşulacak.

9 Seminer

3 ayrı salonda, 3 ayrı başlık altında toplanmış 3 paralel oturum gerçekleşecek.
Success Cases:Türkiye’de son 1 yıldan 3 önemli kampanya incelenecek. 3 farklı salonda 3 markanın yöneticisi kendi 3 ajansıyla birlikte sahneye çıkacak. Kampanyaların başta konulan hedefleri, stratejileri ile yola çıkıldığında süreç boyunca başa neler geldiği konuşulacak. Kampanylaarın perde arkası bu oturumda 🙂
Business of Creation:Reklam, pazarlama ve iletişim dünyasında var olabilmenin temel gereksinimi yaratıcılık. Yine de fikirlerin belirli iş hedeflerini karşılaması gerekiyor. Bu oturum da bu yüzden yaratıcı sektörlere ‘iş’ bakışaçısından yaklaşacak. 3 ayrı salonda paralel oturumlar gerçekleşecek ve şu konular konuşulacak: brand purpose, insight & strategy, the new media.
Future of Communications:Değişim ana teması var olacak bu seminerlerde. Yine reklam, pazarlama ve iletişim dünyasının gelecekte neler yaşayacağı bu değişim çerçevesinden izlenecek. 3 ayrı salonda düzenlenecek 3 paralel oturum şöyle: change management, cause management, crowdsourcing.
Creative Speed Dating Buluşması

Seminerlerin bitiminde Future 25 kapsamında belki de bu sektörlerde var olmanın en büyük parçalarından biri olan networking için ayrı bir zaman ayrılıyor. Festivalin ana salonunda yapılacak Creative Speed Dating etkinliğinde Kristal Elma Festivali’ndeki konuşmacılar, ajans başkanları, medya yöneticileri, marka yöneyicileri yer alacak ve tümü salondaki 50 masada oturup Future 25’e katılan izleyicilerin 10’ar kişilik oluşturduğu gruplarla sohbet edecek. ‘Masanın sahibi’ ile konuşup, özgeçmişini sunup, fikir alışverişi yapma fırsatını yakalamak isteyen gençler için zilin sesini duyana kadar çokça vakit var. Zilin sesini duyduğunuzda bir sonraki masaya geçin! 🙂
Portfolyo Değerlendirmesi

Bu etinlikte zaman sınırlaması yok. Hem Türkiye’de hem dünyada başarısı ortada olan 5 üst düzey kreatif direktör Future 25 Eğitim Kampı boyunca tüm gün portfolyo değerlendirmesi yapacak. Gençler ister oturumların arasında isterse otorumlar sırasında Future 25 Portfolio Boot‘unu ziyaret ederek ustalardan çizimleri, işleri, yeteneklerini ortaya koydukları herhangi bir proje hakkında geribildirim alabilir.

Future 25 Ödül Töreni

Katılımcı öğrenci gençlere 1 hafta önceden verilecek brief doğrultusunda yaratıcı kampanyalar hazırlanacak, bu yarışmanın adı Future 25 Yarışması olacak. BBDO New York kreatif direktörü Toygar Bazarkaya başkanlığında Future 25 jurisine katılımcılar 15 dakika süresi olan kampanya sunumlarını yapacak ve günün sonunda bir ödül töreni düzenlecek. Future 25 Ödül Töreni sonunda kazanılacak ödüller, yani Future 25 Yarışması hakkında detaylı bilgiyi bugün başka bir haberimizde açıklayacağız.