Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mise-en-Abyme: Rönesans Eserlerine Götüren Köprüde Perspektif Oyunu

Mise-en-Abyme: Rönesans Eserlerine Götüren Köprüde Perspektif Oyunu

Victoria & Albert Müzesi'nde bulunan köprüye konumlandırılan akrilikle renklendirilmiş yarı saydam figürler, ziyaretçinin bulunduğu konuma göre perspektif algısını değiştiriyor.

Londra’nın önemli müzelerinden Victoria & Albert Müzesi, son altı yıldır Londra Tasarım Festivali‘yle sıkı ilişki içerisinde ve bu yıl da festivalin dikkate değer kısmına ev sahipliği yapıyor.

Bu kapsama dahil olan projelerden Mise-en-abyme de müzede bulunan Orta Çağ ve Rönesans dönemine ait heykel galerilerinin arasında bulunan köprüye konumlandırılmış bir yerleştirme çalışması. Londralı tasarımcılar Matteo Fogale ve Laetitia de Allegri tarafından hazırlanan projeye Rönesans döneminde ortaya çıkan çizgi perspektifi ilham kaynağı olmuş.

İkili, ziyaretçilerin perspektif algısıyla yarı saydam, akrilik boyalarla renklendirilmiş levhalar aracılığıyla oynuyor. Ziyaretçinin bakış açısına göre dışa doğru açılan ya da içe doğru kapanan bir izlenim veren yerleştirmenin izlenmesi değil yaşanması gerektiği söylenirken levhalar da köprü çevresindeki galerilerde hakim olan soluk ve hantal yapıyı canlandırıyor, aynı zamanda, müzenin yakınındaki galerilerde sergilenen renkli cam ve vitray koleksiyonuna atıfta bulunuyor.

Tasarlanan projenin geliştirilme süreciyle ilgili bilgiye de aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Görseller: DezeenEd Reeve, Vimeo