Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kolektifli Komşularımız: Communique

Kolektifli Komşularımız: Communique

Kolektif House'daki komşularımızı tanıyoruz.

Bildiğiniz gibi biz de bir süredir hazır ofisi anlayışının Türkiye’deki en yeni temsilcilerinden Kolektif House’dayız. Farklı disiplinlerde üretim yapan Kolektifli komşularımızı tanıdığımız serimizin yeni bölümünde reklam ajansı Communique ve kurucu ortağı Aslı Tamer ile birlikteyiz.

Kuruluş hikayenizi anlatır mısın? Emekleme döneminde yaşadığınız zorluklar nelerdi?

Aslı: Ben ve ortağım Pınar Hotiç, uzun seneler Cenajans Grey ve TBWAISTANBUL’da yöneticilik görevleri yaptıktan sonra yıllar boyunca edindiğimiz network ajansı tecrübemizi kendi ajansımızın markalarına değer katmak amacıyla kullanmak isteğiyle 2010 yılının Nisan ayında COMMUNIQUE’i kurduk. Zaten Pınar ile uzun yıllar aynı ajanslarda, aynı ekiplerde yer aldığımız için çalışma kültürümüz ve iş yapış biçimlerimiz aynı olduğundan ortaklık açısından ajans yönetiminde hiç zorluk çekmedik. En büyük sorunumuz kendi marka yönetim geçmişimizde çok kalifiye kişilerle çalıştığımız için, beğeni seviyemiz çok yüksek. Bu sebeple hep iyi ve tecrübeli ekip arkadaşları bünyemizde barındırarak ajansımızın yaratıcı iş kalitesini yüksek seviyelerde tutmaya çalıştık. Bu da bize maliyet olarak mevcut marka gelirlerimize kıyasla zorladı. Ancak prestij kaybedeceğimize , para kaybetmeyi tercih ettik genelde. Bu kalifiye ekipleri ajansa getirebilmek bizim için çok kolay olmadı. çünkü yıllarca büyük network ajanslarında çalışan insanların yeni bir oluşumda yer almalarına ikna etmek sadece iyi bir maaş vererek olmuyor. Bize, hayallerimizi, COMMUNIQUE’e inanmaları gerekiyordu. Şu an böyle bir ekibe sahibiz. Birbirini çok iyi tanıyan, yaratıcı kültür olarak uyumlu, marka yönetimi konusunda tecrübeli bir ekibimiz var. Bu kadar kaygan, markaların sürekli ajans değiştirdiği bir sektörde bizimle uzun yıllar yoluna devam eden müşterilerimizin olması bizi yaşadığımız her zorluğa değdiğinin göstergesi olması açısından motive ediyor.

Bugün geldiğiniz noktaya ulaşırken geçtiğiniz en önemli aşamalar, atladığınız temel basamaklar nelerdi?

Aslı: Yıllardır Türkiye’nin lider markalarının iletişim çalışmalarını yönettikten sonra COMMUNIQUE ilk kurulduğunda sektörlerinde daha orta ölçekli veya küçük olan markalara yöneldik. Ağırlıklı ilk işlerimiz BTL odaklıydı ve bizi çok heyecanlandırmıyordu. Sonrasında Kadir Has Üniversitesi’nin açtığı konkur sonrasında üniversitelerin reklam yapmaya başladığı ilk dönemlerde en görünür ve tam mecralı kampanyamıza imza attıktan sonra devamı geldi. Harekete etmeyi, yer değiştirmeyi, enerji yenilemeyi seven bir ajansız. Bu sebeple 7 yılda 3. ofisimize taşındık. Yer değişimlerinde de ajansın geliştiğini gözlemledik. Son evimiz Kolektif House’un gerek içerde yaşayan ekip birlikteliklerinden doğan proje ortaklıkları, gerekse çalışma ortamı, insan kalitesi ve çalışma enerjisi olarak bize pozitif anlamda katkısı olacağını düşünüyoruz.

Kolektifi ilk nereden duydunuz?

Aslı: Kolektifi ilk alanı Sanayi kurulduğundan beri sosyal medyadan takip ediyorduk. 1 sene önce de yönetim ekibiyle tanıştık. Yeni katın açılmasıyla da buralı olduk:)

Ne zamandır Kolektiflisiniz?

Aslı: 1,5 ay oldu ama hemen alıştık. 🙂

Communique’in şu anki çalışma dinamiklerinde Kolektif’in yeni ve yaratıcı ofis anlayışının size ne gibi faydaları oldu?

Aslı: Öncelikle Kolektif House içinde çalışan grup ve kişilerin yenilikçi, dinamik ve heyecanlı olmaları bize de yansıyor. Her gün farklı insanlarla tanışıyor, beraber neler yapabiliriz diye görüşüyoruz. Hem prodüksiyon, hem dijital ve alternatif mecralarda iş üreten ekiplerle bir arada olmanın avantajı büyük rahatlık veriyor. Birbirimizi fikir ve iş anlamında besliyor, birbirimizden besleniyoruz. Bir desteğe ihtiyacımız olduğunda 1 Slack mesajı bizi bu desteği verebilecek ekiplerle bir araya getirmeye yetiyor. Kolektif ekibi de bizleri kaynaştırmak, tanıştırmak ve güçlerimizi brileştirmek için çok özel çaba harcıyorlar. Kolektif House’un dekorasyonu da çok ilham verici. Hem müşterilerimiz hem de bizler çok keyifli ortamlarda iş yapmanın zevkini çıkarıyoruz.

Communique’in bu yıl içinde hedefleri neler?

Aslı: Büyük fikirler, büyük müşteriler, mutlu ekip, çok çalışmak ve çok eğlenmek. 🙂

Görsel: Communique