Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kırıldığında Kolayca Onarılabilen Yarı Saydam Sörf Tahtası: Hiveboard

Kırıldığında Kolayca Onarılabilen Yarı Saydam Sörf Tahtası: Hiveboard

Manuel Chichorro, ECAL master projesi olarak kırıldığında onarılabilen, petek dokulu, esnek ve ışık geçiren bir sörf tahtası tasarladı.

Ürün tasarımcısı Manuel Chichorro, ECAL’da mastır projesi olarak ilginç mekanik özellikleri olan, sağlam ve uzun ömürlü bir sörf tahtası Hiveboard’u (arı kovanı-tahta) tasarladı. Tasarım adını petek dokulu bir görünüme sahip özel materyalinden alıyor.

Tasarımın temel hedefi sörfçülere direnç, esneklik ve yüksek performansı bir arada sunabilmek.

Sörf tahtalarının yapımı için alternatif çözüm geliştirmek isteyen Chichorro geniş çaplı bir araştırma yapmış. Bu sırada Koroyd isimli ürün mühendisliği şirketini ve bu şirketin lanse ettiği basınca dayanıklı ve esnek materyal preslenmiş plastiği keşfetmiş. Proje SPO adlı sörf tahtası üreticisinden destek almış ve Chichorro yeni sörf tahtasıyla ilgili testleri SPO çatısı altında bizzat kendisi yapma imkanı yakalamış.

Hiveboard’un su tutmayan polimerden yapılmış olması, kırıldığında sörfçünün onu rahatlıkla onarabilmesini ve kalıcı bir hasar oluşmamasını sağlıyor. Yarı saydam yapısı sayesinde doğal ışığı geçirebiliyor ve daha hoş bir sörf deneyimi sunuyor.

SPO fabrikasında hiveboard’un prototipinin yapım süreci.

Petek dokulu şeffaf materyalin yakından görünümü.

Görsel: manuelchichorro.com