Microsoft, 2010 yılında Xbox için geliştirdiği hareket algılayan cihazı Kinect ile teknolojiyi kontrol etme konusunda inovatif bir adım atmıştı. Aynı yıl geliştirilen Leap Motion ise kontrolü beden ile değil sadece el hareketleriyle yapabilen bir teknoloji geliştirmişti. Oyun konsollarını ve bilgisayarları kontrol cihazı veya klavye fare ikilisi olmadan kontrol etmek için geliştirilen bu ürünler teknolojinin kullanılabilirliği konusunda farklı bir algı yarattı.
Geçtiğimiz yıl geliştirilen MYO da bu kontrolü daha kompakt hale getirerek bileğe takılan bir bant ile sağlamayı başardı. Kas hareketlerini denetleyerek ona uygun tepkiler veren bu teknoloji alternatif üretim süreçleri için de büyük bir anlam ifade ediyor. Spor teknolojileri için düzenlenen hackathon Sports Hack etkinliğinde kullanılan teknolojiler arasında MYO da yer alıyordu.
Schnellebuntebilder ve Kling Klang Klong ortaklığıyla geliştirilen Momentum deneyi, Kinect 2 ile algılanan vücut hareketlerinin ses ve görsel olarak dijitalleştirilmesini ele alıyor. İnsan bedenini akışkan bir forma sokarak her bir parçasının yaratığı etkiyi yansıtıyor. Etin, kemiğin ve maddenin bozularak yarattığı karmaşa ile akabinde gerçekleşen birleşme sürecinin dijital yansımaları gözlemleniyor.
Künye:
Görsel: schnellebuntebilder
Ses: kling klang klong
Araçlar:
vvvv
Max
Ableton Live
Microsoft Kinect 2
TimlinerSA Next Generation
Teşekkürler:
Christoph Knoth
CCL
Motion Bank
Daniel Shiffman
vux, Kinect 2 – VVVV uygulaması için
dottore, NODE13’teki Parçaçık Çılgınlığı Eğitimi için
Görsel; Vimeo