Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
MYO Hareketlerinizi Dijital Komutlara Çeviriyor

MYO Hareketlerinizi Dijital Komutlara Çeviriyor

Kinect ve Leap Motion'dan sonra hareket kontrolu cihazi olarak kas hareketlerini takip eden MYO da hayatımıza giriyor.

Kaslarınızdaki elektrik aktivitesini kullanarak bilgisayarınızı, telefonunuzu ve diğer dijital cihazlarınızı uzaktan kontrol edebilmenizi ve onlara komut gönderebilmenizi sağlayan teknoloji MYO‘nun sloganı “İçinizdeki Jedi’yi bırakın.” Haksız da sayılmaz.

MYO kendini yeni nesil hareket kontrolü aracı olarak konumlandırıyor. Gerçek hayata yansımasının nasıl inanılmaz boyutlarda olacağı ve günlük hayatı nasıl ele geçireceğini yazarak anlatmak mümkün değil, video’yu izleyin:
Yaptığınız her hareketi bir komut olarak çevrenizdeki elektronik cihazlara gönderebilen teknoloji, yalnızca taktığınız bir kollukla hayatınıza girebiliyor, kalın bir bileklik görünümünde de diyebiliriz. Kinect ve Leap Motion teknolojilerinden farklı olarak bilgisayara yakın bir yerde bulunmanız koşuluyla hareketlerinizi takip etmiyor, kolunuzdaki cihazla çalışıyor.
Tharmic Labs’in geliştirdiği MYO, bluetooth 4.0 kullanıyor, tüm sistemlere uyumlu ve şimdiden ön sipariş verseniz bile ücreti kredi kartınızdan ürün 2013 sonunda gönderilene dek çekilmiyor. Giyilebilir teknolojinin geldiği noktalardan biri olan hareket kontrol cihazları arasında nasıl sıyrılır önümüzdeki günler gösterecek.