Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fiziksel Hareketlerden Dijital Orkestra

Fiziksel Hareketlerden Dijital Orkestra

intolight imzalı proje DX11.Pointcloud, ışığı hem dijital hem fiziksel dünyada kontrol ederek etkileşim kurgulamayı sağlıyor.

Dijital deneyimler tasarlayan intolight, son projeleri DX11.Pointcloud ile maddenin fiziksel ve dijital yansımalarının kullanımı konusunda ilham verici bir deney ortaya koydu. Hareket algılyan sensörleri sayesinde bulunduğu nokta çevresindeki canlıları yakalıyor ve yaklaştıklarında ışık şiddetini değiştirebiliyor. Işık burada değişken bir parametre olduğu için bunun yerine ses veya tetiklenecek farklı değişkenler de eklenebiliyor.

DX11.Pointcloud, iki adet Kinect kamerasından faydalanarak hazırlanarak 360 derecelik hareket algılama alanı yaratılmış oluyor. Belirli bir oda, mekan veya nokta üzerindeki hareketleri dijital ortama aktararak mekandan bağımsız kurgular hazırlanmasına ön ayak olabiliyor. Projenin hem dijital altyapıyla fiziksel dünyaya etkileşim sunabilmesi hem de fiziksel hareketlerin dijital dünyada anlamlandırabilmesi dikkat çekiyor.

Elbette, daha fazla kamera ve bilgisayar kullanarak daha büyük alanlar da dijital forma sokulabilecek güce sahip. Böylece DX11.Pointcloud; oyun tasarımı, eğitim veya görsel işitsel performans kurguları içerisinde kullanıma açık, geniş bir alan sunuyor.

Görsel; Vimeo