Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
JWT SXSW’te 5 Günlüğüne Ajans Kuruyor

JWT SXSW’te 5 Günlüğüne Ajans Kuruyor

JWT internet girişimleri ve yaratıcı ajansların buluşma noktası SXSW süresince 5 günlüğüne ajans kuracak, ismi Walter.

Teknoloji trendlerini takip edebilmek için ajanslar SXSW Interactive’e akın ediyor, girişimciler projelerini satabilmek için bakınıyor. JWT de bu gündemi bir fırsat olarak görmüş ve 8-12 Mart tarihleri arasında 5 gün boyunca yalnızca SXSW’te yaşayacak, teknoloji girişimlerine de pazarlama stratejileri geliştirecek mobil bir ajans kuruyor. 25 internet girişimiyle çalışacak olan geçici ajansın ismi Walter, en sona iki finalist bırakmayı hedefliyor. Walter ekibi; JWT New York, Atlanta, Londra ve Brezilya ofislerinden reklamcılardan oluşuyor. Kazanan internet girişiminin pazarlama-medya stratejisini belirlemeye de söz veriyor.
JWT bunu neden yapıyor sorusunun cevabı da başarılı internet girişimlerini kendi müşterileriyle çok erkenden paylaşacak olmasının avantajı denebilir. Neden yeni bir Instagram, yeni bir Twitter onlar tarafından keşfedilip desteklenmesin SXSW gibi bir merkezde?
Başvuruları calluswalter.com adresinden alan ajansın Instagram, Tumblr ve Twitter hesapları da var. JWT, 5 günlük ömrü olan ajansı fazla ciddiye alıp önemsiyor olacak ki, Walter’ın kurumsal kimlik çalışmaları almış yürümüş bile. Tabii ki Walter, SXSW’in uzun yıllar boyunca vazgeçilmez bir projesi olacaktır.