Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
G-Shock’tan Heyecan Verici İnteraktif Zombi Oyunu

G-Shock’tan Heyecan Verici İnteraktif Zombi Oyunu

Bir öğrenci projesinin profesyonel bir marka deneyimine dönüşmesi.

Hikaye, iki film akademisi öğrencisinin bir ödevleri için reklam filmi çekmeleri gerekmesiyle başlıyor. Ancak bunu farklı yollardan yapmak isteyen Maximilian Niemann ve Felix Faißt, reklam filmindense yepyeni bir marka deneyimi yaratmaya karar veriyorlar.

Sonuç olarak da ortaya heyecan verici bir deneyimden oluşan Casio-G-Shock içerikli bu “Five Minutes” oyunu çıkıyor.

Oyunun asıl karakteri John, hafızasına erişerek zombilerle olan savaşında hayatta kalmaya çalışıyor, bunun için de ekran başındaki kullanıcının çeşitli görevleri yerine getirmesi gerekiyor. Bunlar genelde oldukça basit görevler olsa bile ekrandaki görüntünün heyecanından kimi zaman kaçırmanız muhtemel. 

Eğer ki kullanıcı tüm görevleri başarıyla yerine getirirse John’u –bir nevi- kurtarmış oluyor.

Tabi ki tüm bunlar 5 dakika içerisinde ve G-Shock saatin sıklıkla gösterildiği sahnelerle ilerliyor.

“Film yapımının yaratıcı imkanlarından ve internetin sınırsız kaynaklarından yararlanmayı oldukça seviyoruz. Bu projede de iki kaynağı birlikte kullanarak işin en iyisini yapmaya çalıştık” diyor Faißt.

Bir öğrenci projesi olarak başlayan iş, prodüksiyon şirketi Unit 9 ve Casio – G-Shock tarafından desteklenince ortaya böyle profesyonel bir oyun çıkmış. 

Oyunu şuradan  deneyimleyebilirsiniz.

Bu iş bana 2012 yılında Bahçeşehir’de İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisinin evinin mutfağında hazırladığı Batman trailerının oldukça ses  getirmesinden sonra Hollywood’dan teklif aldığı işi hatırlattı. 

Görsel: www.fiveminutes.gs