Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boncuk İşiyle Bezeli Küflü Meyve Heykelleri

Boncuk İşiyle Bezeli Küflü Meyve Heykelleri

Kathleen Ryan, meyve heykellerinin yüzeyini boncuk işiyle kaplayarak küflenme ve bozulma efekti yaratıyor.

Boncuk işi, tıpkı nakış ve kanaviçe gibi çağdaş sanatçıların sıklıkla kullandığı bir ifade biçimi haline geldi. Özellikle de zihinlere olumsuz olarak yerleşmiş kavramlarla ya da nesnelerle bir araya geldiğinde yarattığı zıtlık bu malzemeyi çekici kılıyor. Ruth Cuthand’ın boncuk işiyle tasvir ettiği ölümcül virüsler bunun en güzel örneklerindendi. Şimdi de benzer bir yaklaşımla yapılmış Kathleen Ryan imzalı küflü meyve heykelleri var karşımızda.

Kathleen Ryan, bozulmanın içindeki güzelliği görünür kılıyor

New Yorklu sanatçı Kathleen Ryan, meyve heykellerinde; küflenme ve bozulma gibi zihnimizde olumsuz kodlanmış süreçlerin içindeki görsel güzelliği ortaya koyuyor. Büyük boyutlu heykellerin gövdesini strafordan yapıyor. Bu strafor üzerine dış yüzeyde görünecek küf deseninin haritasını boyuyor.

Sanatçı dış yüzeyde malakit, opal ve dumanlı kuvars gibi değerli ve yarı değerli taşlar kullanıyor. Limon, sanatçının favori meyvesi. Ancak portakal, armut ve şeftali gibi başka meyvelerin de heykelini yapmış. Heykeller gerçek meyve boyutlarından büyük. Çalışmaların boyutları genellikle 6×29 inç (15,24×73,66 cm) civarında.

Kathleen Ryan’ın heykelleri, 10 Kasım’a kadar Londra’da sanat galerisi Josh Lilley‘de sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının çalışmalarını Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Kathleen Ryan Kathleen Ryan Kathleen Ryan Kathleen Ryan Kathleen Ryan

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.