Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kanserle Mücadele Sırasında Söylenmesi Gereken Cümleler

Kanserle Mücadele Sırasında Söylenmesi Gereken Cümleler

Emily McDowell, hastalığının üzerinden yıllar geçse de, o süreçte hissettiği yalnızlığa ithafen “Empati” kart serisini tasarlamış.

Tasarımcı Emily McDowell’a, 24 yaşında kanser teşhisi konuluyor ve aylar süren zorlu iyileşme sürecinden sonra sağlığına kavuşuyor. Ancak hastalığı boyunca onu saçlarının dökülmesinden çok daha fazla üzen bir şey oluyor: Yakın çevresi, ailesi, arkadaşları, belki ne söyleyeceklerini bilememekten belki yanlış bir şey söylemekten korkarak ondan uzaklaşıyorlar. McDowell, kendisini en çok yıpratan şeyin yalnızlık ve dışlanmışlık duygusu olduğunu söylüyor.

Şuan 38 yaşında ve sağlıklı olan sanatçı, yıllar önce yaşadığı bu duygusal sarsıntının üstesinden tam olarak gelememiş olacak ki, “Empati” kart serisini tasarlamış ve kanserle boğuştuğu dönemde çevresinden duymayı beklediği sözleri yazmış.

Kartlar, insanların, ciddi hastalıklarla boğuşan yakınlarıyla nasıl doğru iletişimi kurabilecekleri ve empati yapabilecekleri konusunda da fikir verici. McDowell, kartları alan kişilerin, sevildiklerini, çevresindekilerin onları anladığını hissetmelerini istiyor.

Sanatçının çalışmalarına buradan ulaşabilirsiniz.







Görsel; emilymcdowell