Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kampçılar için Meyve Atıklarından Yapılmış Tohumlu Tuvalet Kağıdı 

Kampçılar için Meyve Atıklarından Yapılmış Tohumlu Tuvalet Kağıdı 

Avia Revivi'nin doğa tutkunları için tuvalet kağıdına alternatif olarak geliştirdiği "O-SOW", ekim ve gübreleme sürecinin kendiliğinden gerçekleşmesini sağlıyor.

Endüstriyel tasarımcı Avia Revivi‘nin geliştirdiği biyolojik olarak parçalanabilen O-SOW isimli tuvalet kağıdı alternatifi; sıkılmış portakal artıkları, aloe vera yaprakları ve bitki tohumları içeriyor. Özellikle sürdürülebilirlik prensibiyle hareket eden doğa yürüyüşçüleri ve kampçılar için tasarlanan ürün, tüm döngüyü (üretim, kullanım ve imha) içeren bir önleyici atık hiyerarşisini benimsiyor. Ürünün kullanımıyla, içeriğindeki çeşitli bitki tohumlarının ekim ve gübreleme süreci kendiliğinden gerçekleşmiş oluyor. Ürün, portakalın ayrışması ve dışkıdaki aktif E. coli bakterisi sayesinde hızla biyolojik olarak parçalanıyor.

3-5 günde biyolojik olarak parçalanıyor

O-SOW, ardında sıfır atık bırakıyor ve uygun koşullar altında toprağı ve büyüyen bitkileri besliyor. İnsan dışkısında bulunan ve kompostlaştırma sürecini hızlandıran aktif E. coli bakterisinin yardımıyla narenciyenin hızlı bir şekilde ayrışması mümkün hale geliyor. Dolayısıyla ürün doğada üç ila beş gün içinde biyolojik olarak parçalanıyor. Gübreleme açısından zengin atıkların yardımıyla doğal tohumlama gerçekleşmiş oluyor.

Seyahat edilecek bölgeye özel tohumlar seçilebiliyor

Kullanıcılar, ekolojik sistemi bozmamak ve bu nedenle de tohumlamayı kendi özel seyahat alanlarına göre uyarlamak için farklı tohumlardan oluşan bir paket seçebiliyor. Tasarımcı, en verimli ve uygun silme biçimlerini inceledikten sonra O-SOW’un dairesel bir şekle sahip olmasına karar vermiş. Ayrıca her ele uygun uzunluğa, çift silmeye olanak sağlayan genişliğe ve kola takılabilen kulplu bir taşıma kılıfına sahip. Bu kılıfı bir kez satın almak yeterli. Çünkü gerektiğinde yeniden doldurulabiliyor.

O-SOW’un yapıldığı malzeme, başka ürünler için de kullanılma potansiyeli taşıyor. Dayanıklılık, esneklik, su geçirmezlik, yumuşaklık, hızlı çözünme, yenilebilirlik ve suda sıvılaşma kabiliyetleri ihtiyaca göre artırılabiliyor. Malzeme kalınlıktan mukavemete ve yumuşaklığa kadar değişen belirli gereksinimlere uyacak şekilde özelleştirilebiliyor.

Bu haber ilginizi çektiyse tohum yayan ayakkabı tabanına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Görsel: YouTube