Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kadın Liderler Görünmez Duvarlara Karşı

Kadın Liderler Görünmez Duvarlara Karşı

Boyner Grup ve UNDP Türkiye, sürdürülebilirlikte geleceğin kadın liderleri programı SheLab projesinin duyurusunu Merve Dizdar’ın rol aldığı güçlü bir reklam filmi ile yapıyor.

Gerek Türkiye’de, gerekse dünyada kadınlara yönelik iş hayatı ve akademik dünyadaki “cam tavan” (kadınların üst yönetim ve liderlik pozisyonlarına yükselmesini engelleyen görünmez bariyerler) uygulamalarına ilişkin istatistikler hala fazlasıyla canımızı sıkıyor. Öyle ki bu rakamlar Türkiye’de üst düzey yönetim pozisyonlarında kadınların oranının yaklaşık %17-18 civarında olduğunu gösterirken kadın CEO’ların oranının %3’ün bile altında olduğunu ortaya koyuyor. Ve hal böyleyken, iş hayatında yerleşik bulunan bu yanlış ezberi bozmanın yolu da, kız çocuklarının ve genç iş kadını adaylarının iş hayatına girmeden önce bilinçlenmesinden geçiyor.

İşte Boyner Grup ve UNDP Türkiye’nin ortak projesi olan SheLab’in tanıtıldığı reklam da, beyaz sonsuz bir fonda heyecanla kadınların ‘dünyayı değiştirme motivasyonundan bahseden Cannes Film Festivali’nden en iyi kadın ödülü ile dönen oyuncu Merve Dizdar’ın görünmez bir cam duvara çarpmasıyla başlıyor. Bu çarpmanın ardından yüzündeki ve duygu durumundaki keskin değişimleri izleyiciyle tüm gerçekliği ile aktaran Dizdar, devam sahnelerinde camı zorlamaya devam ediyor. Fakat sonraki planda Merve Dizdar’ın arkası dönük olarak cam üzerine bir şeyler çizdiğini görüyoruz. ‘Görünmez Duvarları Aşarız’ mesajını cam duvarlara çizen Merve Dizdar’ın “Bu dünya değişecekse kadınlarla değişecek” sloganıyla bitirdiği film görünmez cam duvarlarla kaplı odanın camlarının paramparça olmasıyla son buluyor. Cam tavan olgusunun kadınlarda yarattığı sıkışmışlık ve kısıtlanmışlık hissini, bu hissin zıttı ile son derece başarılı bir şekilde hissettiren film Tribal Worldwide İstanbul imzasını taşıyor.

 

 

 

Görsel: Instagram