Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
JR’ın Fatih’te Yaptığı Eserlerden Birinin Üzeri Boyandı

JR’ın Fatih’te Yaptığı Eserlerden Birinin Üzeri Boyandı

Ünlü Fransız sokak sanatçısı JR'ın, "Wrinkles Of The City" projesiyle yaptığı eserlerden birisi kimliği bilinmeyen kişiler tarafından boyandı.

New York Times işbirliğiyle New York’un göbeğine yaptığı kapak çalışması eseriyle Bigumigu’da yer verdiğimiz sokak sanatçısı JR, bundan kısa bir süre sonra da Istanbul’a gelmişti. JR, 10 – 24 Mayıs tarihler arasında Istanbul’u gezerek, deneyimlerini Instagram’da paylaşıp ve Fatih’in birçok semtindeki duvarlara eserlerini bırakmıştı.

Eserlerin varlığı bile göğsümüzü kabartmaya yetiyordu. Dünyaca ünlü bir ismin eserlerinin Istanbul’da yer alması bile güzel hisler uyandırıyordu içimizde. Fakat dün akşam eserlerinden birisi boyandı. Önce Fatih Belediyesi zabıta ekipleri tarafından boyandığı söylendi. Ardından Fatih Belediyesi Twitter hesabından açıklama yaparak projede JR ile birlikte çalıştıklarını ve bunun mümkün olmadığını söyledi.

Fatih Belediyesi’nin bugün bir açıklama daha yaparak konuyu açıklığa kavuşturması bekleniyor. Fakat tabii olan esere oldu, duvar yine griye boyanmış oldu.

Görsel; Twitter, JR
Ekran görüntüleri; JR (1 , 2), Fatih Belediyesi