Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Japonya’daki Ağaçların Renklerini Taşıyan Boya Kalemleri

Japonya’daki Ağaçların Renklerini Taşıyan Boya Kalemleri

Farklı türlerde kereste atıklarının pigment olarak kullanıldığı Forest Crayons, sanatçılara Japonya ormanlarının renklerini hatırlatıyor.

Standart mum boya yapımında; sentetik pigmentler ile parafin, balmumu veya benzeri mum türleri kullanılıyor. Ancak Japon tasarım firması Playfool’un yakın zamanda yaptığı bir dokunuş, mum boyalara inanılmaz bir ruh katmış. Forest Crayons adını verdikleri bu boya, renklerini ve pigmentlerini ormandan alıyor. Aynı zamanda geri dönüşüm yoluyla yapıldıkları için çevre dostu bir alternatif sunuyor.

Playfool’dan tasarımcıları Daniel Coppen ve Saki Maruyama, atık keresteyi değerlendirmenin bir yolunu aramışlar. Sedir, selvi, manolya, hazenoki ve katsura dahil olmak üzere Japonya’ya özgü çeşitli ağaç türlerine ait atık parçalar üzerinde çalışmışlar. Ahşabı öğütmüşler ve bu doğal pigmentleri, pirinç mumu ve pirinç kepeği yağından oluşan bir bazla birleştirmişler. Bunun sonucunda her biri yalnızca ahşabın kendisinden elde edilen farklı bir renge sahip 10 boya kaleminden oluşan bir set ortaya çıkmış.

Doğanın renklerini hatırla

Forest Crayons’un güzelliği yalnızca benzersiz kaynak materyallerinde değil, aynı zamanda ormandaki çeşitliliği kutlamalarında yatıyor. Farklı ağaç türlerinde ve büyüme koşullarında bulunan renk farklılıklarını yansıtan hiçbir boya kalemi tam olarak aynı değil. Bu değişkenlik, sanat eserine beklenmedik bir dokunuş katarken aynı zamanda kullanıcılara doğal dünyanın zengin yelpazesini zarif bir şekilde hatırlatıyor.

Ağaçlardan nasıl mum boya yapılır?

Tasarımcılar, boyaların nasıl yapıldığını aşağıdaki videoda detaylı olarak açıklamışlar.

Boya Tasarımına Yaratıcı Dokunuş

Yenilebilir Pastel Boyalar

Görsel: Playfool