Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İsveç Halkına Yaz Güneşini Yansıtan IKEA Panosu

İsveç Halkına Yaz Güneşini Yansıtan IKEA Panosu

IKEA, İsveç'in serin yaz günlerinde kafelerdeki gölgeli noktalara güneş ışığı yansıtan hareketli bir reklam panosu hazırladı. 

İsveçli mobilya devi IKEA, kafelerdeki gölgeli noktalara güneş ışığı yansıtan hareketli reklam panosu “Sun Billboard” ile dikkat çekici bir dış mekan gösterisi yaptı. Sun Billboard’un yaratıcı ajansı,  Åkestam Holst NoA. Havells ve Ocean Outdoor ile iş birliği yapılan kampanyada, IKEA’nın NISSEDAL isimli aynası kullanıldı. Böylece şirketin her türlü ev çözümü yaratma becerisi de kampanyaya yansıtılmış oldu.

Reklam panosundaki ayna, güneşin konumuna göre açısını gerçek zamanlı olarak ayarlayan bir GPS motoru tarafından kontrol ediliyor. Güneş gökyüzünde hareket ederken, NISSEDAL doğal güneş ışığını normalde gölgede kalan dış mekan oturma alanlarına yansıtıyor. Kafelerdeki müşteriler, ustaca tasarlanmış reklam panosu sayesinde güneşin sıcak ışığında yıkanırken latte’lerinin veya hamur işlerinin tadını çıkarabiliyor.

İsveç’in serin yaz günlerine biraz daha güneş katmak

Åkestam Holst’un paylaşımında şu açıklamalar yer alıyor: “İsveç’in havası yaz aylarında bile öngörülemez ve serin olabiliyor. İsveçliler olarak hepimiz çok kısa güneşli anları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmanın mücadelesini veriyoruz. IKEA Sverige için gerçekleştirdiğimiz yeni açık hava kampanyamızla reklam panolarımızı soğuk İsveç kafelerine güneş getiren, her değerli güneş saatini maksimuma çıkaran bir çözüme dönüştürdük.”

Kampanya, seçkin Stockholm kafelerinin olduğu noktalarda başlatıldı ve yaz boyunca daha fazla noktaya genişletilmesi planlanıyor.

Görsel: IKEA