Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​İşe Gidecekken, Kendilerini İsviçre Alpleri’nde Bulan Zürihliler

​İşe Gidecekken, Kendilerini İsviçre Alpleri’nde Bulan Zürihliler

Zürih’teki tren istasyonuna bilgisayarındaki kamerayla köyünden bağlanan Graubündenli adam, şehirlilerin aklını çeliyor.

İsviçre Alpleri’ndeki huzur ve oksijen dolu Graubünden’de turizmi canlandırmak için hazırlanan “The Great Escape” (Harika Kaçış) isimli kampanya, İsviçre’nin en hareketli ve en huzurlu iki bölgesini interaktif bir reklam panosunda buluşturmuş.

Jung von Matt/ Limmat tarafından Graubünden Turizm için hazırlanan interaktif panolar, Zürih’teki tren istasyonuna yerleştirilmiş ve sunduğu cazip teklifle günlük koşuşturmaları içindeki stresli Zürihlilerin dikkatini çekmeyi başarmış. (Zürihliler de stresliyse biz n’apalım?)

Graubünden’in Vrin köyünden olan sevecen bir adam, arkasına cennet gibi karlı dağ manzarasını almış, bilgisayarındaki kamerayla Zürih tren istasyonundaki panoya bağlanıyor ve istasyonda koşturan insanlarla tatlı tatlı konuşmaya başlıyor. Sonunda onları Graubünden’e davet ediyor, tek koşulla: Hemen! Ve biletlerini hemen oracıkta basıveriyor. İşe ya da okula gitmesi gerekenlerin patronlarını ve öğretmenlerini ise bizzat arayıp izin almaktan çekinmiyor.

Sonunda teklifi kabul edenler, Heidi’nin memleketi gibi bir yerde Graubünden’in ete kemiğe bürünmüş hali amcayla yemek yiyip yayılırken, teklifi reddedenler neyi kaçırdıklarını görsün diye kamera-pano bağlantısı da devam ediyor.

,

Görsel; Youtube